小產了發覺屋企人最好

babyleung2019
|
小產了,之前入左急症屋企人返緊工都即刻仆過黎睇我,搬左返呀媽屋企住坐個小月,呀媽每日煲薑水俾我洗手抹身,早,午,晚三餐一手包辦,又每日煲米水俾我飲,反而我老爺同佢個老婆一句問侯說話都無,呀b之前無事無幹喺我個肚既時候就成日都會whatsapp 我叫我小心d,好似好關心我咁,一出事之後就立即消失左,差d以為佢地失縱左,之前仲話咩bb出世等佢地湊,等我地班後生出去闖一番事業,而家諗返起我都想作嘔,如果將來我再有機會有bb,我識點做架啦,寜願請工人或者自己湊都唔會俾你湊架啦,仲有真係自己呀媽係對我最好既,自己呀媽先至會對自己個女好似公主般對待
memechris
|
babyleung2019 發表於 19-2-4 15:39
小產了,之前入左急症屋企人返緊工都即刻仆過黎睇我,搬左返呀媽屋企住坐個小月,呀媽每日煲薑水俾我洗手抹 ...

加油呀,你以家休息多d,養好身體先係最緊要,人哋對你唔好都唔緊要,最重要係自己同老公錫自己,你仲有咁錫你嘅屋企人,知道邊d人真心對自己已經夠啦,唔好諗咁多
newspaperhang
|
加油
自己父母永遠都愛自己仔女,我小產時父母、家人對我照顧有加同樣地老公屋企無特別,99 仲講說話我聽,呢d 野自己放係心記住就好了。
你一定會再有bb,要信bb 再返黎,加油
sandy_astroboy
|
babyleung2019 發表於 19-2-4 15:39
小產了,之前入左急症屋企人返緊工都即刻仆過黎睇我,搬左返呀媽屋企住坐個小月,呀媽每日煲薑水俾我洗手抹 ...

我都明白你感受,媽咪真係好似坐月咁幫,整五更飯,煲薑醋
你要加油,小天使會再返黎
o12345678
|

剛辭職發現有左 之後小x 老爺知道第一件事係叫我快d搵工 仲話我冇用
s_for_samantha
|
o12345678 發表於 19-2-4 17:26
剛辭職發現有左 之後小x 老爺知道第一件事係叫我快d搵工 仲話我冇用

有無人性
s_for_samantha
|

世上只有媽媽好
moksamuel
|
唔單止,到你小天使返來,生左bb就更加知道自己媽媽同人地媽媽既分別
nalinacc
|
moksamuel 發表於 19-2-4 18:37
唔單止,到你小天使返來,生左bb就更加知道自己媽媽同人地媽媽既分別

你講得啱啊而家我再有左BB,都係阿媽拎飯餸過黎俾我多,一星期三-四次,不過我媽無做野,我奶奶之前一星期一次,佢返果啲都係PT job黎,唔知點解佢好緊張份工,果時話一星期黎兩日,又係吹水,之後又話要照顧老爺,要返工,我媽其實都已經唔係咁開心架喇,我媽煲啲湯每次都加花膠,奶奶唔同佢講佢就唔會加俾我,幾次都因為佢同我老公吵交

|
nalinacc 發表於 19-2-4 18:42

你講得啱啊而家我再有左BB,都係阿媽拎飯餸過黎俾我多 ...

自己呀媽永遠對自己係最好的
|
sandy_astroboy 發表於 19-2-4 16:37
我都明白你感受,媽咪真係好似坐月咁幫,整五更飯,煲薑醋
你要加油,小天使會再返黎
...

我都相信小天使好快會再返黎
神奇女俠88
|
加油
保重
nalinacc
|
babyleung2019 發表於 19-2-4 19:17
自己呀媽永遠對自己係最好的

不過你都算好好,我做女時其實在娘家都比較吃苦,果時我都小產過,我無去娘家到坐月,我媽同奶奶黎左幾日(拎野餸黎)就無再黎,之後我病得好嚴重,可能太傷心,入左醫院,我奶奶都有整薑醋俾我,我果時仲坐緊小月,出院後我好彩自己上網睇啲月子餐,訂左黎食,所以你比我好好多了,只是呢次好幸運再有左BB,呢次真係好小心,我媽都著緊,所以都好肯拎飯餸給我
nalinacc
|
o12345678 發表於 19-2-4 17:26

好過份啊~雖然返工真係可以減少傷心,但都要慰問下人下嘩
o12345678
|
nalinacc 發表於 19-2-4 20:01
好過份啊~雖然返工真係可以減少傷心,但都要慰問下人下嘩

坦白講 我冇當佢係親人 唔洗上心
nalinacc
|
o12345678 發表於 19-2-4 20:06
坦白講 我冇當佢係親人 唔洗上心

真係家家有本難唸的經,你都要加油,小寶貝好快返黎
o12345678
|
nalinacc 發表於 19-2-4 20:07
真係家家有本難唸的經,你都要加油,小寶貝好快返黎
...

其實我流產係15年既事lu 幾個月後有返bb 亦順利出生 媽媽你bb都就出生了? 祝順利
nalinacc
|
o12345678 發表於 19-2-4 20:09
其實我流產係15年既事lu 幾個月後有返bb 亦順利出生 媽媽你bb都就出生了? 祝順利
...

恭喜恭喜係啊多謝你,所以我地要加油,自己要過得好同精彩~我覺得有好多野個天會見到的
ChansBB
|

非常認同
同埋當自己大病同係低位時
親人都係咁無價

加油休息祝福你呀!
我都小產過
大仔而家就四歲同有陀梗第二個呢

中醫調理好重要
GCHK
|
memechris 發表於 19-2-4 15:51
加油呀,你以家休息多d,養好身體先係最緊要,人哋對你唔好都唔緊要,最重要係自己同老公錫自己,你仲有咁 ...

非常同意,最重要係果D你在意嘅人對你好