懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-6 08:55
我上一胎有左去到生都好有ENERGY,坐月只係食同泵奶因為我呀媽同老公乜都幫我做晒未感受到果種眼瞓。今胎 ...

今胎我都係要攪得大仔先眼瞓

坐月唔攰架
冇得連瞓je
係我仔中途又要入院咩都拿埋一齊先攰

複式洋房

初期我都好易攰,只係夜晚出去食左一餐飯,返到屋企就攤係梳化兩個鐘唔願郁
不過過左3個月之後就精神哂

大宅

ChansBB 發表於 19-2-6 09:39
今胎我都係要攪得大仔先眼瞓

坐月唔攰架

已經無乜精神仲要用埋果1% 去捉馬騮 哈哈

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-6 13:02
已經無乜精神仲要用埋果1% 去捉馬騮 哈哈

再Wing住湊佢番學

子爵府

頭3個月真係好易攰唔想旭好眼訓,
3個月之後會好d

別墅

babybreadmama 發表於 19-2-5 13:03
訓8,9個鐘,起身還可以,次後做少少野就攰到負能量咁,連坐低都未夠未訓係度。乜都無ENERGY做。點算。而家 ...

有,我都係咁。無能量做野咁!只想訓係度

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-5 13:03
訓8,9個鐘,起身還可以,次後做少少野就攰到負能量咁,連坐低都未夠未訓係度。乜都無ENERGY做。點算。而家 ...

我都係,直頭用"斷電"尼形容,而家18w都係。
好好地突然間阿b會熄"供電掣",一下突然斷電要訓,仲係立即要訓等唔到,好似2星期無訓甘,一訓就5,6個鍾。

大宅

射手貓 發表於 19-2-7 12:50
我都係,直頭用"斷電"尼形容,而家18w都係。
好好地突然間阿b會熄"供電掣",一下突然斷電要訓,仲係立即要 ...

自從我呻完之後情況又好左。可能差唔多10W 上網見到話會慢慢好D。12W之後好多人都話會好好多,但你18W仲"斷電"?有得俾你訓係好事!我家仲有一件(2歲)用"電"量極高,我無得日頭訓,同埋會愈訓愈懶。

洋房

回覆樓主:

我8,9week個陣真係攰到一個點係形容唔到,但我仲要ot每日訓得個4,5個鐘,有一日頂唔順爆喊,心諗點解我要搞到自己咁辛苦(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-7 13:16
自從我呻完之後情況又好左。可能差唔多10W 上網見到話會慢慢好D。12W之後好多人都話會好好多,但你18W仲" ...

但我而家廢人甘。一早8,9點就餓,食完就訓,1點半2點左右又餓醒,好運既唔斷就可以出下街,唔好彩食完2點最遲2點半就斷電直訓到7,8點食晚餐。根本全日就食同訓。
要用好強意志出門去產檢或出街。
里幾日拜年真係地獄 年初2出到門點知12點酒樓一坐底,食左1舊牛肉腸就嘔,嘔完出尼阿b就突然熄掣。。。仲要係去男家邊親戚度喎,眼訓到1個點呀,佢地見我唔出聲以為我黑面(因為年30派左利是畀我地),然後不斷講野問野,但我真係頂唔順,由佢地講,自己用手托住額頭係酒樓表演"扮睇電話",其實訓左

大宅

phoebibibi 發表於 19-2-7 15:41
我8,9week個陣真係攰到一個點係形容唔到,但我仲要ot每日訓得個4,5個鐘,有一日頂唔順爆喊,心諗點解我要搞 ...

我份工又係好忙,未有時體力同腦力已經消耗好大,本身諗住捱埋去,等個個所謂"3個月後孕中期"舒服d,點知8,9w左右已覺得唔對路,立即遞信先,最多last day無事味取消。決定完全無錯,事實證明我到而家18w都無好日子過過。

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-7 13:16
自從我呻完之後情況又好左。可能差唔多10W 上網見到話會慢慢好D。12W之後好多人都話會好好多,但你18W仲" ...

放心啦,好2日壞1日架

大宅

射手貓 發表於 19-2-7 23:45
但我而家廢人甘。一早8,9點就餓,食完就訓,1點半2點左右又餓醒,好運既唔斷就可以出下街,唔好彩食完2點 ...

你好慘呀。。咁辛苦都唔俾留係屋企?
多人多味同嘈的地方又係特別辛苦
我食左D團年食就謝絕多人地方,一攰我又黑面,人地都驚左。。哈哈
暫時感覺好左2,3 日,唔係完全唔攰係無咁戲劇熄掣。。

子爵府

回覆樓主:

累到好似隨時瞓得著咁
有之前我係瞓好少嘅人黎

複式洋房

回覆樓主:

我開頭拿拿臨食完lunch 就係office 訓覺

大宅

babybreadmama 發表於 19-2-8 09:23
你好慘呀。。咁辛苦都唔俾留係屋企?
多人多味同嘈的地方又係特別辛苦
我食左D團年食就謝絕多人地方,一攰 ...

人多同嘈地方真係好辛苦,尤其d細路撞尼撞去個d真係好炆,真係眼訓到笑唔出。

複式洋房

我公司無左一個人又唔請人,一個人做2個人野。。。好多deadline,好多遲左既野,個人又累,3個月都未到,琴日拜完年唔知係未食得太熱氣,疴嘔發燒喉嚨痛咳樣樣齊,食家食左止痛退燒好啲,但就變咳到喉嚨痛,生活真係好難受。 12月先升職,工作量唔係人咁。。 同9wks同boss講左,但無人,工作量無減過。 身體又差又無胃口,真係好辛苦

大宅

lucky1188 發表於 19-2-8 23:16
我公司無左一個人又唔請人,一個人做2個人野。。。好多deadline,好多遲左既野,個人又累,3個月都未到,琴 ...

一定要返工?咁辛苦仲點做野,就算返左公司。我有我第一胎已經決定唔返工。之後湊B唔夠訓都係攰。

複式洋房

回覆 babybreadmama 的帖子

老公都叫我唔好番,但剩低咁多野閃人,啲人會好失望,12月又係自己舉手interview, 好似人地比左機會你,搞到一獲泡又閃人咁。。 不過我都會睇情況,因為心情都有啲波動。 要成日同自己講 抱住輕鬆愉快既心情

大宅

lucky1188 發表於 19-2-9 14:45
回覆 babybreadmama 的帖子

老公都叫我唔好番,但剩低咁多野閃人,啲人會好失望,12月又係自己舉手intervi ...

自己身體同心情重要D,唔同以成日睇人地點諗,大肚大晒(我覺得。。哈哈)。除左必定要為錢生活。

首頁

尾頁

跳至