想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ms_stefan 發表於 19-2-11 17:44
4,5,10?豬咩

我開左新Po

豬呀

別墅

特穆爾小煮 發表於 19-2-10 01:24
我同你一樣,所有表哥表姐表弟表妹細佬細妹都生曬小朋友了,好大壓力,有啲親戚唔知有心定無意,成日喺聚 ...

同你一樣。幾乎所有身邊既人都岩岩生左。去親邊到聚會都問我幾時生。問到我真係唔識答。唔通話你知老公丁丁問題咩。同埋下下問依d野都係問我唔會走去問我老公。搞到依家真係有d唔想去聚會

複式洋房

回覆樓主:

早幾日團拜,都係同長輩。
爸爸的細佬妹嗰嗰都有兩三個孫,我爸爸係家族中最大,但我們幾姐妹結婚N 年都未有 BB 。親友就話找一日,叫哂仔女抱哂 D 孫出嚟再食飯,我都即刻會諗你咩意思呢,我爸爸媽媽會不會唔開心,咁耐都無孫抱。。。

複式洋房

特穆爾小煮 發表於 19-2-10 01:24
我同你一樣,所有表哥表姐表弟表妹細佬細妹都生曬小朋友了,好大壓力,有啲親戚唔知有心定無意,成日喺聚 ...

我好明白你感受。個個以為係我問題咁,以為我唔想生,男家個邊d親戚d眼神仲要好乞人憎咁。就連我阿媽都成日講生番個俾你老爺奶奶湊下,老爺身體唔好咁,我都明我阿媽只可以同我講,佢唔會話我老公,我最後忍唔住講左句,依家生唔到係我問題麻,成日同我講,又唔係我問題,最後佢先唔再講。
做人老婆,要維護老公樽鹽,但又再受氣(emoji)

我又知年紀唔細,我又知結左婚好幾年,每次見朋友有左,有d生埋第2個,我自己都好感觸。

其實自己朋友都唔再問呢d問題,大家都覺得,依家唔生,當然有人地既因由,做朋友又何必去揭人瘡疤呢。

首頁

尾頁

跳至