婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-2-5 17:49
點解要帶隻狗去人哋屋企

佢地鍾意同我地隻狗玩,琴晚得我地兩個食飯,佢成家都圍住餵我隻狗同佢玩

子爵府

lamtt 發表於 19-2-5 17:59
我地冇要佢地等的,因為我老公好遲放工,一早叫佢地食先,我係唔習慣咁既模式的,都係第一年咁岩遇上老公 ...

你都好有修養,其實好小事,真係為隻狗做多咗,你對外人可以咁大方,點解唔可以對姑奶大方D?做人唔一定講輸贏,反而輸咗仲可以得到別人的讚賞,加油啦。

同男家打好關係,對夫妻關係有幫助,多個朋友好過多個敵人,你先生咁有本事,出面會好多誘惑,你都想得到佢家人的支持嗎?

侯爵府

lamtt 發表於 19-2-5 18:12
真係需要時學習,謝謝你教埋我唔使理佢家姐,今次係我做得唔夠好.....我以後會盡量再大體一點,但我地結婚 ...

雖然佢認同佢家姐係癲婆,但佢永遠唔會出聲,因為唔想老爺奶奶唔開心,所以永遠都只係叫我忍個癲婆就算

其實咁已夠, 你要明白佢不出聲不是撑佢家姐, 只是不想你6299不開心家嘈屋閉. 以後一律無視佢家姐d低b説話, 孝順6299便可, 你老公知佢過份不會怪你. 如不懂應對便問老公, 等老公應付. 回家攬下老公同佢講為左佢先忍d過份說話, 佢會明, 會欣賞. 總之千萬不要當面發作, 不用正面對抗, 你老公應該也忍慣佢, 以後兩公婆一條心便可

別墅

lamtt 發表於 19-2-5 18:14
佢地鍾意同我地隻狗玩,琴晚得我地兩個食飯,佢成家都圍住餵我隻狗同佢玩
...

鍾意同你隻狗玩,唔代表佢哋好願意比利是隻狗。如果佢哋識做,會自動比。否則問人要,無意思。

複式洋房

maomaofafa 發表於 19-2-5 18:25
雖然佢認同佢家姐係癲婆,但佢永遠唔會出聲,因為唔想老爺奶奶唔開心,所以永遠都只係叫我忍個癲婆就算

...

好多謝你呀,我會跟你所講咁做,體諒下老公同學習同夫家相處之道,謝謝你!

翡翠宮

回覆樓主:

點會帶埋隻狗去食飯
點會幫隻狗問攞利是

好無稽

複式洋房

sinohk33 發表於 19-2-5 18:24
你都好有修養,其實好小事,真係為隻狗做多咗,你對外人可以咁大方,點解唔可以對姑奶大方D?做人唔一定講 ...

今次的確係我做得唔夠好,諗得唔夠仔細,以後會分清個到不是自己屋企,同佢地相處要講求多點禮儀,唔會當自己屋企人咁直接了,謝謝你提醒!
多謝你提醒了我,同老公唔開心就中了佢家姐圈套!

子爵府

lamtt 發表於 19-2-5 18:49
今次的確係我做得唔夠好,諗得唔夠仔細,以後會分清個到不是自己屋企,同佢地相處要講求多點禮儀,唔會當自 ...

欣賞你知錯能改,加油啦!祝你同先生永遠甜甜蜜蜜。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

如果佢地本身鍾意狗嘅ok

男爵府

lamtt 發表於 19-2-5 18:49
今次的確係我做得唔夠好,諗得唔夠仔細,以後會分清個到不是自己屋企,同佢地相處要講求多點禮儀,唔會當自 ...
早d 放棄你老公。出邊大把學力高有多本護照,又揾到錢既女仔,願意生仔既等緊你放你老公出market

男爵府

醒目開學勳章

mini1204 發表於 19-2-5 18:44
點會帶埋隻狗去食飯
點會幫隻狗問攞利是

:-P  :-P  :-P

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主,認真地講,你確係唔夠大體
你仲大把嘢要學
首先,唔好樣樣嘢只由自己喜好出發

伯爵府

畀面勳章

...

你睇野唔好咁表面,鐘意同你隻狗玩唔代表鐘意你隻狗,我都會同朋友既狗玩,人地都以為我鐘意狗,但如果有人帶狗上我屋企,我一定反面!
只有狗主先會錫到隻狗當係自己個仔,如果有人用隻狗同我逗利是,我會照比,但打從心底一定覺得呢個狗主有無搞錯,有無用腦。

FJmom    發表於 19-2-8 02:43

子爵府

畀面勳章

人地唔鍾意,其實你自己都要檢討下。。
你有冇工作?你啲行為似未出黎做過野,不懂人情世故,自我中心,
你老公講得啱,係你唔啱,令家人唔開心,
唔係要你做小丑氹全家上下開心,但基本就係起碼唔好令人不快。。

大宅

sinohk33 發表於 19-2-5 17:06
你成九點半先上去,係咪想成家等埋先食得飯?

點解要帶隻狗上去?點解要問6299攞狗仔封利是?

好有同感

大宅

jeremylui83 發表於 19-2-5 21:01
人地唔鍾意,其實你自己都要檢討下。。
你有冇工作?你啲行為似未出黎做過野,不懂人情世故,自我中心,
你 ...

子爵府

其實叫人比利是寵物係好討厭架,我有親戚叫過我比利是佢隻狗,唔通狗會識駛錢咩,即係又係比個主人,感覺你貪囉,我話:好呀,講聲恭喜發財黎聽下,講到就比⋯

複式洋房

回覆樓主:

我反而想知你老公有咩咁巴閉佢地夾埋要佢識第二啲女仔?你講到你有master佢都係公屋仔點解覺得你襯佢唔起?

幾時男家都唔係自己人,只有女家先係你既自己人

男爵府

金三珣 發表於 19-2-5 23:15
其實叫人比利是寵物係好討厭架,我有親戚叫過我比利是佢隻狗,唔通狗會識駛錢咩,即係又係比個主人,感覺你 ...

珍珠宮

回覆樓主:

我明白佢家姐應該唔係咩好人~麻煩嘅真係一個都玩謝你~
不過你咁樣帶隻狗去逗利是,明俾位人入je~
笨左D囉~尼方面,真係唔夠大體~
就算係街外人,你帶隻狗去逗利是喎。。帶個小朋友去逗利是,有D人都大把野諗啦~何況係唔中意你嘅人~
利申:我都係愛寵人士,當寵物係家人嘅,新年我嘅屋企人都會俾利是家中寵物,但我明白,大部分人,唔會好似我地咁,當寵物係家人架囉~

首頁
12345...8

尾頁

跳至