婆媳關係

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆樓主:

無意冒犯養寵物人士,知道好多人錫自己寵物錫到當左寵物係自己屋企人/小朋友,我覺得佢地同寵物咁好感情係好好,亦係佢地既選擇,但係要明白,不是人人都鐘意動物,或者人人都接受到將動物當成人咁。幫狗仔逗利是,比著我有些反感,覺得過左龍。雖然知你錫佢,但有時候都要顧下其他人感受。好像有點off topic, 樓主唔好唔開心啦,下次點都好忍一忍,有咩唔高興都唔好係男家發洩,事後自己同老公講會好d

禁止訪問

公爵府

lamtt 發表於 19-2-7 10:51
今次係我做得唔夠好的

奶奶既利是未拆,但真的幾多都唔重要

其實你都係離婚放生你老公啦

你呢d 唔係叫唔識大體
(用呢四個字係你身上 簡直係侮辱)
簡直係完全唔尊重別人

我話你當佢地係家人?我唔覺得你嗰d 大嫂
會咁歡迎你隻狗上佢度拜年囉
(唔出聲都只係唔想得罪你呢個港女姑仔)
人地無比利是仲問人攞? 厚顏到咁
你認自己係狗唔代表人地要認

你仲好意思發老爺奶奶脾氣
仲話你老公唔當你公主咁氹?
洗唔洗叫老爺奶奶斟茶比你認錯?
莊閒不分 是非不分

成日話個姑奶有問題
其實佢只係較直接指出你的錯

你真係配唔上你老公
品德上

大宅

吹吹水 發表於 19-2-7 22:19
1件事還1件事,唔理之前有乜私怨,當時樓主唔出聲,就算黑面面口唔好都無出聲話樓主。
2+樓主因自己條氣唔 ...

其實我最唔明係根本同男家關係唔好,理得佢地幾中意隻狗都唔帶過去啦,
拿拿臨食完咪閃除左恭喜發財乜都唔好講就最好!
我覺得樓主比返利是奶奶唔係話特登玩嘢ge, 係姑奶都講到咁唔想咪比返人。
r利是同收左又比返人,又自己走左去,就真係唔啱ge..
不過咁,如果男家d人講嘢寸我有骨,我會覺得我都唔會比面會鬧返姑奶,但做得出就要預左反面囉。
樓主老公聽到姑奶寸個老婆都唔幫下口,又好難怪樓主走ge!有時我媽懶直接寸我男友我都會叫呀媽咪亂up啦,起碼做左個姿態先

ivory0915    發表於 19-2-8 09:36

珍珠宮

回覆樓主:

樓主~我要迴避啦~

禁止訪問

男爵府

算了 利是真係好去麻煩 我個表弟已經註冊但無擺酒 我見其他兩個表妹結婚有小朋友都照俾佢and 佢老婆咁我都俾 費時煩
te quiero mucho mi amo

禁止訪問

珍珠宮

蜜糖小叮 發表於 19-2-7 23:28
唔該你積番啲口德就當幫下你老公同啲仔女。 你要搞事嘅就返去你奶奶屋企搞屎。
我已經講咗好多次,我唔係 ...

你冷靜D先~暫時為止,我無鬧過你半句架~
你想公審你嘅朋友,我都無阻止喎~
你話你唔係姑9,我都相信你喎~
不過你每一個留言都係咀咒,真係好傷你身架~
我係擔心你~
我依加同99都ok架~多謝關心~
我一家人都幾開心呀~

複式洋房

做個靚太 發表於 19-2-7 23:04
樓主~公海有詳細版本喎!
你同邊個朋友呻過呀~火藥味濃喎~

唔明?什麼是公海?

珍珠宮

lamtt 發表於 19-2-7 23:48
唔明?什麼是公海?

樓主~我要迴避啦~

複式洋房

做個靚太 發表於 19-2-7 23:49
自由講場~不過我驚同你講多兩句,你個fd又鬧我喎~
佢情緒好激動,要好好安慰下佢~
我依加都好驚~

朋友?我第一次玩bk......唔識朋友

珍珠宮

lamtt 發表於 19-2-7 23:55
朋友?我第一次玩bk......唔識朋友

咁唔知啦~我都係花生友~
我唔講咁多啦~

複式洋房

做個靚太 發表於 19-2-8 00:02
咁唔知啦~我都係花生友~
費時講多又搞到一地玻璃~

謝謝你提醒!唔好意思 !好似為你帶黎左麻煩,我都係第一次用bk.....其實多謝大家既提醒同指點,我去左睇個自由廣場了,真係好似......早兩日係我做得唔夠大體,之後盡量做得更好吧,有好多jm直接話我唔岩,之後再提醒我可以點樣處理同樣既事,同睇開d, 謝謝!

好多謝你之前既提醒

珍珠宮

lamtt 發表於 19-2-8 00:06
謝謝你提醒!唔好意思 !好似為你帶黎左麻煩,我都係第一次用bk.....其實多謝大家既提醒同指點,我去左睇 ...

我就係見你都有聽其他jm意見,覺得自己事實唔夠大體,所以應該都講道理嘅~
網上世界,咩人都有,有D人,要迴避~

複式洋房

樓主,書讀得再多都唔代表d咩,我自己都係doctor啦,唔同我用高學歷黎周圍撻人咩,見到咁多jm俾左咁多意見你,我都無太多補充,唯一想講嘅係當你慢慢習慣忍耐你姑奶d差脾氣之時,可以上下提升一個lv,就係以德報怨,比如之前你提過將狗狗暫養佢地屋企,幫你照顧狗狗,你咪講多d多謝說話,話狗狗都好鐘意佢,佢介紹女仔俾你老公識,你咪湊埋去話呢個女仔唔錯喎,阿邊個邊個都無拖拍,有無得介紹埋俾佢之類,總之盡量投其所好,避重就輕,上佢地屋企盡量笑多d,講咩都隨便附和一下,咁你係佢地個度會無咁大壓力

別墅

做個靚太 發表於 19-2-8 00:11
我就係見你都有聽其他jm意見,覺得自己事實唔夠大體,所以應該都講道理嘅~
網上世界,咩人都有,有D人, ...

9點半遲到 仲有剩送食 算係咁
幫狗狗逗利是 (emoji) 奶奶又真係封返 算係咁

反而
遲到仲嫌係剩送
坦白講,除非封比人地仔女,識做梗係封返比你隻狗,斷估你冇封比奶奶掛。人情世故都唔識仲黑面。
仲因為咁想離婚。
連外家都讚成。

真心希望樓主真係離婚可以搵到更好的。

珍珠宮

chocofds 發表於 19-2-8 00:21
9點半遲到 仲有剩送食 算係咁
幫狗狗逗利是 (emoji) 奶奶又真係封返 算係咁

樓主應該知錯啦~尼度個個都話佢,佢自己都有話自己錯啦~
其實我又覺得佢係唔夠成熟je,衰唔晒~

禁止訪問

珍珠宮

蜜糖小叮 發表於 19-2-8 01:13
你真係好過份,不停屈我,我已經話話唔識樓主,唔係樓主姑9,你有妄想症就去睇醫生,係你搞事扮曬野,你份 ...

咪話相信你囉… 你冷靜D~
你唔係佢姑9~你唔係佢姑9~你唔係佢姑9~
你唔係佢姑9~你唔係佢姑9~你唔係佢姑9~

首頁
34567...8

尾頁

跳至