懷孕後口淡 口苦 。。點算好?

ma1229ma
|
已經懷孕13週了,但都係經常口淡淡。。
而且飲半杯水就嘔,搞到每日飲水好少。。
大家平時飲啲咩?
除左檸檬水,仲有咩可以當水飲?
我要做媽媽
|
我果時候飲檸檬蜂蜜水,覺得好好飲亞
spicyrice
|
ma1229ma 發表於 19-2-5 21:57
大家平時飲啲咩?

我用熱情果溝蜜糖,有時會飲利賓納呀
ChansBB
|
大家平時飲啲咩?

我焗陳皮紅棗都ok
ma1229ma
|
回覆 我要做媽媽 的帖子

但我屋企唔比加蜜糖 驚太甜。。。。我飲檸檬水飲到好悶
ma1229ma
|
回覆 spicyrice 的帖子

熱情果? 用新鮮水果嗎?
ma1229ma
|
回覆 ChansBB 的帖子

我之前都有呀,但飲左2次就嘔 之後唔敢再飲
spicyrice
|
ma1229ma 發表於 19-2-6 12:04
回覆 spicyrice 的帖子

熱情果? 用新鮮水果嗎?

係呀 生果檔買
怕酸可以溝小小蜜糖
babyM2019
|
大家平時飲啲咩?

之前同醫生講飲水都想嘔 但唔夠水份頭暈暈冇力 我問醫生可唔可以飲寶礦力 佢話ok 但我飲得都唔多
另外我覚得飲果汁都ok 不過小心過量果糖
紅莓汁都唔錯 可防尿道炎
龍力蓮
|
我飲下寶礦力,同有時食下粥
我要做媽媽
|
ma1229ma 發表於 19-2-6 12:03
回覆 我要做媽媽 的帖子

但我屋企唔比加蜜糖 驚太甜。。。。我飲檸檬水飲到好悶 ...

咁落少D就得啦,或者你可以試下食話梅之類
GCHK
|
我果時都係飲檸檬水多
cherrylee1105
|
飲蘋果汁橙汁
ROCSU
|
湯水,或者自想飲既飲品,我咖啡都照飲,但只限一日半杯,
食多d自己想食既野,有需要都可以飲媽媽奶頂下
wcy27
|
利賓納
Cindy曾
|
大家平時飲啲咩?

飲奶 飲利賓納,我腸胃不好飲橙汁即刻嘔