1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

囡囡現在22個月,平時都中意冲涼的,坐浴盆一邊玩玩具一邊冲,冇問題的。但最近幾日,不停爆喊,大家有經驗嗎?

別墅

SL100 發表於 19-2-5 22:57
囡囡現在22個月,平時都中意冲涼的,坐浴盆一邊玩玩具一邊冲,冇問題的。但最近幾日,不停爆喊,大家有經驗 ...

我仔而家18個月,早兩個月前開始又係,一見到個浴盆又係爆喊,之後轉左坐櫈仔用花灑沖又ok喎

珍珠宮

SL100 發表於 19-2-5 22:57
囡囡現在22個月,平時都中意冲涼的,坐浴盆一邊玩玩具一邊冲,冇問題的。但最近幾日,不停爆喊,大家有經驗 ...

有冇試過喺浴盆度“扇”到,所以佢驚?

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

GCHK 發表於 19-2-6 19:00
有冇試過喺浴盆度“扇”到,所以佢驚?

之前試過幾次 但囡囡都冇驚

大宅

Jumboma 發表於 19-2-6 05:11
我仔而家18個月,早兩個月前開始又係,一見到個浴盆又係爆喊,之後轉左坐櫈仔用花灑沖又ok喎
...

等我試下

珍珠宮

SL100 發表於 19-2-6 20:56
之前試過幾次 但囡囡都冇驚

咁樣亞,咁或者試下上邊媽咪嘅方法

男爵府

我仔近排沖涼又系唔肯全坐

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-2-14 22:12
我仔近排沖涼又系唔肯全坐

係咪要迎接 trouble two 啦

大宅

GermanyNg 發表於 19-2-15 09:02
係咪要迎接 trouble two 啦

trouble two 真令媽媽頭痛

水晶宮

直接shower

大宅

日本旅行後,突然囡囡沒哭啦。

好開心

首頁

尾頁

跳至