自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

miriam 發表於 19-2-6 00:59
咁我懶丫嘛

珊瑚宮

bing-jing 發表於 19-2-6 00:59
其實咁打有咩好處? 只係制造混亂…… 進行預防腦退化訓練另計

#39 已答

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

其實咁打有咩好處? 只係制造混亂…… 進行預防腦退化訓練另計

當考記性
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

寶石宮

2023年兔年勳章

miriam 發表於 19-2-5 23:56
代我囡乖乖奉上 $200 交學費

小財唔出 大財唔入 下次贏返

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

miriam 發表於 19-2-6 00:59
咁我懶丫嘛

咁你肯定係高手 我執到整齊, 都仲要慢慢睇先知食邊隻, 叫幾飛
放下自在

男爵府

好有用, 真係打開牌果D 人可以一眼關七, 你執到咁整齊佢地會睇到你打牌習慣開左定右, 你幾時齊章佢地都會估到, 識打花牌真係冇路數可跟, 你差幾多隻牌對家根本就唔知, 樓主真心利害

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

cattz288 發表於 19-2-6 01:27
咁你肯定係高手 我執到整齊, 都仲要慢慢睇先知食邊隻, 叫幾飛
...

絕對唔係高手,只係懶人一名
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

Poyau 發表於 19-2-6 01:01
小財唔出 大財唔入 下次贏返

陪婆婆打牌氹佢開心,少少錢無所謂啦

子爵府

回覆樓主:

年年都會陪婆婆打 ,年年都交學費 老人家開心無咩所謂

王國長老

days.bb 發表於 19-2-6 02:16
年年都會陪婆婆打 ,年年都交學費 老人家開心無咩所謂

教識我囡多隻腳陪婆婆打,今晚三個孫都有落場打,總之笑到完場

寶石宮

2023年兔年勳章

miriam 發表於 19-2-6 02:14
陪婆婆打牌氹佢開心,少少錢無所謂啦

陪婆婆打最緊要開心

珊瑚宮

christmas2288 發表於 19-2-6 01:51
好有用, 真係打開牌果D 人可以一眼關七, 你執到咁整齊佢地會睇到你打牌習慣開左定右, 你幾時齊章佢地都會 ...

點講都係一個字

珍珠宮

miriam 發表於 19-2-5 23:45
點都要交下學費畀婆婆

知道大概點玩,但唔識計番。

珍珠宮

birdbird 發表於 19-2-6 00:41

廣東牌計錢係以2的N次方計, N=幾多番。

以前成日聽媽咪講話打一二蚊,雞糊唔准食!
其實都係,人人做牌,比雞糊截,好冇癮呢!
我爸媽是打廣東牌。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

求樓主教打花章技巧
好有用又勁呀!
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

miriam 發表於 19-2-5 23:45
點都要交下學費畀婆婆

我都好懷念以前同屋企人打風打麻雀
不要從別人的嘴裡去認識我

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lingfu 發表於 19-2-6 07:28
求樓主教打花章技巧
好有用又勁呀!

熟能生巧
放下自在

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至