成晚不停有人放煙花燒炮仗,好煩呀!

bowling2004
|
黐線㗎啲人,砰砰彭彭,人地唔洗訓呀?
LL1999
|
邊區?
littlesister
|
有人在啟德放煙花
Miko3B
|
LL1999 發表於 19-2-6 00:56
邊區?

土瓜灣有人放
琳琪媽媽
|
頭先D人放煙花,足足有2分鐘!
pochacco8217
|
琳琪媽媽 發表於 19-2-6 01:02
頭先D人放煙花,足足有2分鐘!

沙田?
琳琪媽媽
|
啓德去麗晶果段路。
chinatea
|
我岩岩先出去啤住3個死仔包,係我門口放火箭,點知撞落我睡房個窗,嘭一大聲,嚇到我孫即刻喊,都成12點幾仲玩,出去啤住佢地low.
bowling2004
|
LL1999 發表於 19-2-6 00:56
邊區?

洪水橋附近呀,再遠啲四圍都有人放。成晚冇停過囉!
bowling2004
|
chinatea 發表於 19-2-6 01:05
我岩岩先出去啤住3個死仔包,係我門口放火箭,點知撞落我睡房個窗,嘭一大聲,嚇到我孫即刻喊,都成12點幾仲玩, ...

頭先9點幾好近有人放炮仗! 澎咗成分鐘都有! 我走咗落去睇,又搵唔到邊x度有人放,淨係聞到味
pollyly
|
尖沙咀都放左兩晚
love2talk
|
bowling2004 發表於 19-2-6 01:23
頭先9點幾好近有人放炮仗! 澎咗成分鐘都有! 我走咗落去睇,又搵唔到邊x度有人放,淨係聞到味
...

我呢度噚晚有人放咗兩次,嗰啲味好耐先散,我關哂窗都好勁。
bowling2004
|
已經勞碌完一日,想返屋企休息。啲契弟仲成晚玩煙花炮仗。到而家都仲玩緊!
報警係嘥氣既。上兩年都報過警,點知警車閃晒燈咁嚟, 啲人實走啦,企喺度等你拉咩?
鍾太2009
|
新界無計,我住左六年村屋,每年都係咁,今年搬反市區,清靜晒。

戴耳塞訓,會減低一半嘈音架
bowling2004
|
love2talk 發表於 19-2-6 01:28
我呢度噚晚有人放咗兩次,嗰啲味好耐先散,我關哂窗都好勁。

我屋企都入晒味呀! 肯定係好近
bowling2004
|
鍾太2009 發表於 19-2-6 01:38
新界無計,我住左六年村屋,每年都係咁,今年搬反市區,清靜晒。

戴耳塞訓,會減低一半嘈音架

話就話犯法,但根本就越來越多人玩,明目張膽咁。 邊得嚟咁易帶入境?
bowling2004
|
係就快啲拉晒佢哋去坐監啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cathyleung1
|
bowling2004 發表於 19-2-6 01:56
係就快啲拉晒佢哋去坐監啦!

我屋企10米外現在都還有人放緊。成2點啦
siu_yan0308
|
屯門都有放,尋晚已經有放