第一次懷孕,請教大家

Shan_Kwok
|

我差不多就來夠三個月啦,但係我經常覺得肚痛,同patpat抽筋,咁係咪正常?

HappyBlueberrie
|
睇下醫生好d, pat pat會抽筋我就冇聽過
Shan_Kwok
|
HappyBlueberrie 發表於 19-2-6 15:09
睇下醫生好d, pat pat會抽筋我就冇聽過

我仲要一食野就嘔,所以平時都冇咩點食野,關唔關事呢?有時嘔嘔下仲流鼻血,夜晚訓覺個肚都會痛
Fong0331
|
如果冇流啡,唔係痛足全日...應該就冇乜事
因為我都係咁,3個月開始會一時時痛(好似m痛)
醫生話係bb撐大緊個空間,所以會有痛同緊

如果真係覺得唔舒服就去求醫
Shan_Kwok
|
Fong0331 發表於 19-2-6 16:10
如果冇流啡,唔係痛足全日...應該就冇乜事
因為我都係咁,3個月開始會一時時痛(好似m痛)
醫生話係bb撐大緊 ...

我見個肚皮一啲都冇漲,微微漲起都冇,仲以為係我既問題
我要做媽媽
|
pat pat抽筋我都真係第一次聽,建議你問問醫生啦
Fong0331
|
Shan_Kwok 發表於 19-2-6 17:30

我都未漲未見肚
希望唔好咁快見肚住依家4個月,仲未同屋企人講
|
Fong0331 發表於 19-2-6 19:44
我都未漲未見肚
希望唔好咁快見肚住依家4個月,仲未同屋企人講
...

好忍到口(emoji)(emoji)
Cindy曾
|
Shan_Kwok 發表於 19-2-6 17:30

繫有嘅 屁股疼 不是抽筋 越來越大肚更加痛,放心啦!只要陰道沒出血 一切都是正常。
Piglet5
|
Shan_Kwok 發表於 19-2-6 14:20
我差不多就來夠三個月啦,但係我經常覺得肚痛,同patpat抽筋,咁係咪正常?

...

肚痛可能係子宮漲大緊呀
無流啡流血都唔使太擔心
Fong0331
|
338612 發表於 19-2-6 23:23
好忍到口(emoji)(emoji)

因為老公話新年唔想佢地知,走去派俾未岀世個b
想過左新年先...反正7月先預產期