懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

產前完全沒有這個情況,產後則越見嚴重,開始時腳腫,鞋也穿不上,醫生說是正常的。到幾天後身體其他部分也開始腫了,包括臉,究竟呢個情況我可以點做呢?好擔心會唔散....行路好辛苦,一企得耐亦感覺到雙腳越來越腫...

男爵府

我產前已水腫,波鞋迫到好緊,以為生完會即刻去水腫,點知生完當晚雙腳更腫,腫過腳蹄,當時跟政府醫生講,產後係咪會水腫,佢竟然答唔會
經過3個月,雙腳好彩退晒腫,鞋已經岩著返

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

建議你睇多個醫生問問!希望有JM幫到你

男爵府

Lovehopefaith 發表於 19-2-6 17:23
產前完全沒有這個情況,產後則越見嚴重,開始時腳腫,鞋也穿不上,醫生說是正常的。到幾天後身體其他部分也 ...

兩星期左右會退,做適量運動會退得快d,唔需要信坊間偏方。

btw醫生出院前冇同你講會腫咩?正常現象黎喎⋯⋯

珍珠宮

或者睇下醫生,睇佢點講

別墅

Lovehopefaith 發表於 19-2-6 17:23
產前完全沒有這個情況,產後則越見嚴重,開始時腳腫,鞋也穿不上,醫生說是正常的。到幾天後身體其他部分也 ...

我之前都係甘,產前無腫,產後先黎腫,因為生果幾日好凍,我著住襪完全唔覺自己腳腫,出院果日先發現腫到要著拖鞋出院,上網睇原來係正常,特別係開刀,你試下行多d,坐係到時郁下對腳,同埋訓覺墊高對腳(我墊左2個枕頭),我一個多星期就退腫

別墅

飲下炒黑豆水 退水腫好快
得開刀後 第五日開始飲 一星期唔洗 退哂水腫

子爵府

我嗰時產後腫左2星期,腫到痛

大宅

dullymama 發表於 19-2-6 22:30
我之前都係甘,產前無腫,產後先黎腫,因為生果幾日好凍,我著住襪完全唔覺自己腳腫,出院果日先發現腫到 ...

完全同我一樣啊!開頭我自己都係睇唔到! 我而家知道點解會咁腫了! 因為有隻消炎止痛藥的副作用! 我一停咗水腫就急速退了...謝謝大家意見!

首頁

尾頁

跳至