想離婚

POON2019
|

我唔係瑪麗亞,但可能前世欠了他的要今世還,如果5係點會出現的如此巧合。

Wa0814i
|
POON2019 發表於 19-2-6 20:28
我有一個弱能的老公,我有一個身患精神病20多載的奶奶,結婚後才知道的事實!你們會問:你老公弱能你點解會 ...

吾係咁嘛!咁真係諗清楚先好生育,博吾過,出黎都好大機會跟你老公一樣
POON2019
|
Wa0814i 發表於 19-2-6 21:02
吾係咁嘛!咁真係諗清楚先好生育,博吾過,出黎都好大機會跟你老公一樣
...

KoneyB
|
POON2019 發表於 19-2-6 21:16
我想生,所以我想離婚。他始終不肯正視自己的問題

冇呢方面嘅知識
不過奶奶有精神病 我諗你要好小心處理

新正頭希望你一切順順利利
mimi88
|
我曾經睇過相關係資料, 大部分精神病會遺傳, 而樓主你老公本身係弱能人士的話, 好有可能係上一代遺傳下來的, 如果你真係想生B的話要認真考慮, 而你想離婚跟其他人生B....唉...唔識回應....................
cablecabletv
|
你「有一個弱能的老公」,有無實施例子呢?
cablecabletv
|
cablecabletv 發表於 19-2-6 21:56
你「有一個弱能的老公」,有無實施例子呢?

*實際例子
Wa0814i
|
我有一個弱能的老公,我有一個身患精神病20多載的奶奶,結婚後才知道的事實!你們會問:你老公弱能你點解會 ...

吾係一定!但好有機會會遺傳
koalachan2002
|
Wa0814i 發表於 19-2-6 23:33
吾係一定!但好有機會會遺傳

弱能會唔會遺傳就唔肯定,但精神病係好有機會遺傳的
做個靚太
|
我都想知,你老公有咩弱能實例?
油雞滷味
|

你搵你C6醫情傷,之後真係結左婚,之後發現佢99同你老公都有問题,你想離婚?走吧!放生自己放生人地,
jeremylui83
|
點弱能法?
cedarcone
|
不喜勿插 !

吓 ! 為填補當時失戀時間 !
當發現咗就....有啲似“打完齋唔要和尚”囉 !

無可否認,背景欠缺安全感 !
但精神病都有好多種,幾乎人人都有,視乎程度者。

若果目的生B而離,就冇話可說 !

POON2019
|
我唔係瑪麗亞,但可能前世欠了他的要今世還,如果5係點會出現的如此巧合。

...

shannon_fky4186
|
POON2019 發表於 19-2-7 10:49
本来諗湊合過,哩世就咁卡,到時可以生個小朋友,可以有更好的寄託,自從見佐醫生,醫生話遺傳機率大,朋 ...

有無D平時既生活例子?
musiccisum
|
本来諗湊合過,哩世就咁卡,到時可以生個小朋友,可以有更好的寄託,自從見佐醫生,醫生話遺傳機率大,朋 ...

我唔太明白你意思
唔識過橋抽板呢個詞語就係弱能?
油雞滷味
|
musiccisum 發表於 19-2-7 12:00
我唔太明白你意思
唔識過橋抽板呢個詞語就係弱能?

我認同你嘅留言,請問樓主,三申五令, 艱深晦澀 ,诘屈聱牙,蠶食鯨吞, 樓主請問你識嗎?
babyhoi
|

佢咁既思維能力係做咩工作?
養得起一家人?
除非你真係好愛佢好想照顧佢下半世,
否則…你有權追求自己的幸福
Nancy20090615
|
其實你嫌佢尼樣果樣, 你離開佢, 佢可能遇到个唔嫌佢又可以唔生仔只對住佢一世照顧佢一世的女人, 可能重好添.
mini1204
|
感情世界無責任可言。sorry 唔啱聽都要講
你要走,佢高能低能都留你吾住
你有無可能長期對住佢因為自己一個錯誤選擇?你自己諗。

我答: 吾會。賠錢都要走。