親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

請問有冇jm住過 Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit 同 MERCURE Bangkok Siam,Twin Room 雙床房,佢地床大約有幾大張?邊間好住D?
thx!

[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

I like mercure 地點勁方便

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

TMC3012 發表於 19-2-6 23:32
I like mercure 地點勁方便

請問佢張床有幾大?thx!
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

男爵府

bb363597 發表於 19-2-6 23:14
請問有冇jm住過 Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit 同 MERCURE Bangkok Siam,Twin Room 雙床房,佢地床大 ...

我會揀mercure 呢間,地點好,床又舒服,最緊要交通方便,樓下有大量鋪仔,d野好好味。Novotel 話就話近BTS, 但實則都要行一段路,樓下又無野行。

wcpcelia    發表於 19-2-8 10:24

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

smile888 發表於 19-2-7 12:49
我會揀mercure 呢間,地點好,床又舒服,最緊要交通方便,樓下有大量鋪仔,d野好好味。Novotel 話就話近BT ...

我都想揀尼間,但驚張床唔夠瞓,我一家四口,我對對仔女15同11歲

其實我已經book 左
asok 嘅 hotel clover 2 間房, 但諗諗下驚,,所以想轉間可以瞓埋同一間房

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁你叫4大人, 會迫喎, 就算加完床, 咁會無乜位

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

TMC3012 發表於 19-2-7 16:24
咁你叫4大人, 會迫喎, 就算加完床, 咁會無乜位

我見佢官網寫可2位15歲兒童入住, 我諗住2張單人床拍埋,另有一張梳化床.應該夠瞓.booking ,永安果D酒店網又冇寫床有幾大,問過官網床有幾大,佢又冇覆我size,淨答我1間房可以入住2位15歲以下小童,

攪到我都唔多敢訂.所以上尼問下.

男爵府

bb363597 發表於 19-2-7 14:35
我都想揀尼間,但驚張床唔夠瞓,我一家四口,我對對仔女15同11歲

其實我已經book 左

唔係喎,佢地張床應該king size, 你訂兩間房應該ok.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

smile888 發表於 19-2-7 19:32
唔係喎,佢地張床應該king size, 你訂兩間房應該ok.

我就係唔想分房先諗住訂一間平平地瞓4個人嘅房

男爵府

mercure 兩張單人床,可拍埋,每張床約3尺。我都係4個一齊瞓,但我果兩個係小學生,非常鬆動,一d都唔迫。張梳化都算闊身,長應該有6尺,真係可以當床,我見3個大人比錢加床,其實就係喺果張梳化上面加軟墊被鋪。4個人應該夠住啦。
樓下有7仔,離bts站腳程唔使一分鐘,對面有mbk,又可以行去siam。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

LSLC 發表於 19-2-8 00:05
mercure 兩張單人床,可拍埋,每張床約3尺。我都係4個一齊瞓,但我果兩個係小學生,非常鬆動,一d都唔迫。 ...

Thanks

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

Do_Do 發表於 19-2-9 08:29
Novotel Bangkok Ploenchit 方便,樓下就係bts, 2018新年去,2大2小 11、13歳,床夠大仲包埋早
...

我訂左4月呢間,package, 無留意有冇包早餐tim,但是我通知左酒店加床

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Novotel Bangkok Ploenchit 方便,樓下就係bts, 2018新年去,2大2小 11、13歳,床夠大仲包埋早
...

請問妳有開埋果張梳化床瞓,如果要佢加埋枕頭床單被使唔使加錢同book嘅時候注明?thx!

男爵府

我會揀mercure 呢間,地點好,床又舒服,最緊要交通方便,樓下有大量鋪仔,d野好好味。Novotel 話就話近BT ...

想問mercure有無兩通房? 同以下呢間比邊間好d? 3大1小

the key sukhumvit bangkok by compass hospitality

男爵府

bb716 發表於 19-2-9 12:19
想問mercure有無兩通房? 同以下呢間比邊間好d? 3大1小

the key sukhumvit bangkok by compass hospitalit ...

唔好意思,你兩條問題我都唔知道啊。

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係novotel住過 實際要行樓梯,拎住行李就好麻煩,同埋都有段路仔係冇蓋
日本の平安を祈ります

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Do_Do 發表於 19-2-9 14:34
無開梳化床呀,因為我哋雙床房夠瞓

thx!

男爵府

...

4個夠住? 想知你book2張單人床定一張雙人床?

首頁

尾頁

跳至