喜臨heanim uv機護協有售嗎?用家們去邊買?

麻每吉
|
大家覺得好用嗎?求分享
珍惜眼前
|
用緊好用,內夠大,而家個仔快五個月,餐具,牙膠,奶樽,泵奶用具都擺晒入去
麻每吉
|
珍惜眼前 發表於 19-2-7 01:04
用緊好用,內夠大,而家個仔快五個月,餐具,牙膠,奶樽,泵奶用具都擺晒入去
...

你放幼定肥樽?我買tt奶樽,應該夠放?
珍惜眼前
|
麻每吉 發表於 19-2-7 01:40
你放幼定肥樽?我買tt奶樽,應該夠放?

我放肥樽b&h 玻璃瓶
麻每吉
|
珍惜眼前 發表於 19-2-7 06:34
我放肥樽b&h 玻璃瓶

咁就好,我出去睇下先
lolitaloves
|
珍惜眼前 發表於 19-2-7 01:04
...

我想問係咪普通膠奶樽都放得?

moksamuel
|
用緊,之前一田bb展大特價買
lolitaloves
|
moksamuel 發表於 19-2-22 10:04
用緊,之前一田bb展大特價買

好用嗎?考慮緊Haenim 同 Moyuum
moksamuel
|
lolitaloves 發表於 19-2-22 10:07
好用嗎?考慮緊Haenim 同 Moyuum

Haenim用緊,因為個排特價呢款,出世前買,歲幾了,冇壞
lolitaloves
|
moksamuel 發表於 19-2-22 10:19
Haenim用緊,因為個排特價呢款,出世前買,歲幾了,冇壞

係咪洗完就咁放入uv機等佢消毒完就用得?
我見有媽媽又話蒸完先放入uv機烘乾.....
moksamuel
|
lolitaloves 發表於 19-2-22 10:30
係咪洗完就咁放入uv機等佢消毒完就用得?
我見有媽媽又話蒸完先放入uv機烘乾.....
...

我洗左用滾水淥再放入去吹乾,橫掂都要買個盒/架放奶瓶,uv機仲有門防塵,好方便,有時洗完D食物盒,奶粉格仔我都放入去吹,買uv機絶對不後悔的

lolitaloves
|
moksamuel 發表於 19-2-22 10:41

我洗左用滾水淥再放入去吹乾,橫掂都要買個盒/架放奶瓶, ...

咁其實唔洗蒸完先放入uv機消毒
因為覺得又蒸又放入uv機消毒好似麻煩啲

moksamuel
|
lolitaloves 發表於 19-2-22 10:53
咁其實唔洗蒸完先放入uv機消毒
因為覺得又蒸又放入uv機消毒好似麻煩啲

其實係洗完直接放uv機已經ok,不過我驚清潔劑殘留,再滾水碌啫
lolitaloves
|
moksamuel 發表於 19-2-22 11:06
其實係洗完直接放uv機已經ok,不過我驚清潔劑殘留,再滾水碌啫

洗奶樽液?第一胎我冇用過.....
不過沖奶前都慣左用滾水綠一綠奶樽先用
dolldollk
|
我團購買,但係online買好多都好平