工聯會 古箏 初級

nanako82ng
|
請問大家,有沒有在工聯會學過古箏,我未學過,想試下有冇興趣,是否一定要在第一堂買古箏?
spikenard
|
唔買怎在家裏練習
teaspoon
|
nanako82ng 發表於 19-2-7 11:30
請問大家,有沒有在工聯會學過古箏,我未學過,想試下有冇興趣,是否一定要在第一堂買古箏?
...

報名時問一下
寵壞了
|
有機會工聯會包埋,我女學小提琴學費包埋個小提琴的
Chickentailbun
|
...

我學過 上課有古箏用,如要買一個可以代訂。
果啲假甲 (唔知佢正名叫咩)要上課買 或自備。
唔記得有冇膠布提供。

我有喺工聯會買過甲,但係普通膠片,所以我喺琴行買質素好啲黎用,冇咁傷個琴。
膠布我自備。
|
...

我一定唔會買佢果啲古箏,質素一般。
你上完第一堂 再去琴行試下其他古箏就會知道,你唔會幫襯工聯會買的。
nanako82ng
|
Chickentailbun 發表於 19-2-7 12:08
我一定唔會買佢果啲古箏,質素一般。
你上完第一堂 再去琴行試下其他古箏就會知道,你唔會幫襯工聯會買的 ...

明白,你現在還有學嗎?

難唔難?

nanako82ng
|
teaspoon 發表於 19-2-7 11:57
報名時問一下

過年後打去問下,謝謝
nanako82ng
|
寵壞了 發表於 19-2-7 12:02
有機會工聯會包埋,我女學小提琴學費包埋個小提琴的

古箏唔包,佢網頁寫明上堂提供練習。
第一堂可買琴
|
nanako82ng 發表於 19-2-7 12:11
明白,你現在還有學嗎?

難唔難?

冇啦。 細個喺琴行學 後來讀書追唔上 冇再學
之後大啲再去工聯學,學左一段時間,因為始終節拍感唔好,學得唔理想,無謂浪費錢一。

工聯會都啱初學,因為一班好多人,彈錯老師又唔會鬧,同琴行唔同,一對一教學得唔好老師會鬧。

通常工聯會老師會教一段手法,然後同學自己試彈,唔識就舉手問老師,然後同學逐個要彈比老師聽,睇下啱唔啱。

都幾好嘅。因為冇壓力,啲同學咩人都有,好友愛 。