開年飯食稻香盆菜

Swany288
|

年初二開年飯叫咗個稻香細盆菜,叫佢四點後先送來,但係兩點鐘已經送到,個盆菜仲係冰凍的,材料都好多,有十八款:
原隻鮑魚
北海道元貝
極品蠔豉
特選魚肚
珍品海參
鮮味大蝦
蠔皇大花菇
滷水鵝
貴妃雞
鮑汁鳳爪
豬皮
豬手
麻吉燒
芋頭條
蓮藕
白背木耳
香菇貢丸
炸枝竹
兩樽南乳汁
仲附送黃金錦鯉芒果布甸一條及名貴紅酒一支

味道都唔錯,賣相幾靚,麻吉燒第一次食,好似炸魚片入面包住D麻糬,煮熱後麻糬溶溶地,好似芝士咁,感覺幾特別,大蝦唔係茄汁味係辣味,蝦肉好實唔好味,其他都 OK,個細盆菜都幾多料,我地五個人都食唔晒,留番第二日再食,呢個盆菜家人都幾滿意,冇中伏嘅感覺,下次會再訂

但個芒果布甸錦鯉太甜,只係用芒果布甸粉煮,完全冇芒果,有D失望,不過樣就幾靚嘅

wcpcelia    發表於 19-2-7 17:33
Poyau    發表於 19-2-7 15:45
Giant
|
Swany288 發表於 19-2-7 12:49
年初二開年飯叫咗個稻香細盆菜,叫佢四點後先送來,但係兩點鐘已經送到,個盆菜仲係冰凍的,材料都好多,有 ...

幾錢呀?
早兩三年響大家樂食過舊好似魚蛋類嘅物體包住d糯米糍咁嘅嘢,而家至知係叫“麻吉燒”
canies
|
稻香盆菜係幾好食的
你呢個細size係幾多個人㗎同埋幾錢呀
Swany288
|
Giant 發表於 19-2-7 12:55
幾錢呀?
早兩三年響大家樂食過舊好似魚蛋類嘅物體包住d糯米糍咁嘅嘢,而家至知係叫“麻吉燒”
...

$788 ,5-6人用細盆菜
送埋一支紅酒和芒果布甸錦鯉,包埋送貨到家

麻吉燒幾好食,我都第一次食咋,感覺幾特別

Poyau    發表於 19-2-7 15:46
Angelice-BeBe
|
Swany288 發表於 19-2-7 13:50
$788 5-6人用細盆菜
送埋一支紅酒和芒果布甸甸錦鯉,包埋送貨到家

$7885 ?
eddieman
|
Angelice-BeBe 發表於 19-2-7 13:52
$7885 ?

$788,5-6個人食
Swany288
|
canies 發表於 19-2-7 13:11
稻香盆菜係幾好食的
你呢個細size係幾多個人㗎同埋幾錢呀

$788, 5-6人用細盆菜
原隻鮑魚
北海道元貝
極品蠔豉
特選魚肚
珍品海參
鮮味大蝦
蠔皇大花菇
香菇貢丸
鮑汁鳳爪
呢幾樣就每款得五件

cnicky
|
$788 5-6人用細盆菜
送埋一支紅酒和芒果布甸甸錦鯉,包埋送貨到家

ok wor, 睇落足料。
Swany288
|
Angelice-BeBe 發表於 19-2-7 13:52
$7885 ?

加番個,先,係$788

tsung
|
$788 ,5-6人用細盆菜

抵食
Swany288
|
題外話,今年稻香芋頭糕好好味,芋頭好粉又唔會好咸,又唔會好大陣五香粉味,意外地好食
honeydeer
|
我叫咗大盆菜,冇布丁冇紅酒,而且餸裡面冇魚肚
Swany288
|
honeydeer 發表於 19-2-7 17:24

我在yahoo團購買的, 有晒以上物品同埋魚肚

丫雅
|
係呀,佢哋個盆菜係冰盆黎架,舊年年30我哋要食上午,因為最齊人,但煮唔會煮得切,訂其他盆菜都係要下午先有得拎,最後訂左稻香,預先整好再急凍,個客想朝早拎都冇問題
Swany288
|
丫雅 發表於 19-2-7 17:45
係呀,佢哋個盆菜係冰盆黎架,舊年年30我哋要食上午,因為最齊人,但煮唔會煮得切,訂其他盆菜都係要下午先 ...

因為之前訂過其他盆菜都係熱嘅,稻香第一次買,不過冰盆都好嘅,起碼冇咁易變壞

Swany288
|
honeydeer 發表於 19-2-7 17:24

你訂時有冇話有㗎?如有打去客服問佢攞返

丫雅
|
Swany288 發表於 19-2-7 17:55
因為之前訂過其他盆菜都係熱嘅,稻香第一次買,不過冰盆都好嘅,起碼冇咁易變壞

係呀係呀,其實第一眼真係覺得好奇怪,跟住又係喺bk講開,尐jm話咁樣仲好,冇咁易壞
toppo
|
Swany288 發表於 19-2-7 13:55
$788, 5-6人用細盆菜
原隻鮑魚
北海道元貝

我都有訂,不過我哋13號先食,但我買時冇提過會送紅酒同布甸喎,請問你記唔記得張單有冇寫過會送?而我自己張單就冇寫
thx
Swany288
|
toppo 發表於 19-2-10 20:15
我都有訂,不過我哋13號先食,但我買時冇提過會送紅酒同布甸喎,請問你記唔記得張單有冇寫過會送?而我自 ...

我在yahoo團購買, 買券時說有紅酒和布甸送的

JD930
|
Swany288 發表於 19-2-7 12:49
年初二開年飯叫咗個稻香細盆菜,叫佢四點後先送來,但係兩點鐘已經送到,個盆菜仲係冰凍的,材料都好多,有 ...

好豐富