美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你哋買粉底前會唔會試晒上面,然後再去行街睇戲食飯……總之就試完妝後隔大半日再觀察下粉底變化同適唔適合自己,覺得岩先返番去店舖度買貨㗎? 我通常係試完即買嘅,因為唔好意思同個sales講要夜啲再返嚟買。你哋又有咩經驗呢?

大宅

因為我嚟緊想買粉底,諗住試完隔半至一日睇效果如何再決定買唔買,驚又買錯浪費錢,唔知有無人咁樣做呢?我咁樣試有無問題呀?

大宅

玉蝴蝶 發表於 19-2-7 23:21
請問你哋買粉底前會唔會試晒上面,然後再去行街睇戲食飯……總之就試完妝後隔大半日再觀察下粉底變化同適唔 ...
我會試係手度,真係岩咪買

珍珠宮

回覆樓主:

其實真可以叫試上面架,仲要係全面,唔係點知岩唔岩或會唔會溶。
特別啲貴貴地既牌子,買完唔岩咪死

複式洋房

以前我就試上手,不過前排去雪花秀睇bb cushion,專櫃ba好主動鼓勵我試上塊面到,因為我2揀1,佢仲主動同我講唔駛咁快決定,比埋濕紙巾我,叫我行多商場幾個圈,甚至出去曬下太陽陪下小朋友玩完,試清楚有無敏感先再決定都唔遲
所以得出個結論:
專櫃:直接問佢有無得搽上塊面試
上架貨品:試手

男爵府

有時係睇天氣架喔

珍珠宮

回覆樓主:

十分有興趣的產品我會去試全妝,費用可以購買其他產品,化妝品經過一天測試如果仍想買另找一天再回頭。

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

視乎幾錢,唔多鍾意坐響counter 化妝,有啲尷尬。價錢過好貴先會試上面(over $700,怕買錯),否則只會試上手。

試過同ba講明當日試完覺得ok,下次先買。

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-18 22:41
上次我去Bobbi Brown,佢都有話可以同我試上面,但咁唔會好污糟嗎?

我試過幾間 佢都係倒啲濕粉出黎,用新化妝棉上面,我又覺得ok

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-19 20:26
IC ,咁又ok喎!

見唔對路,咪最多唔試

首頁

尾頁

跳至