心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

wannahappyday 發表於 19-2-8 21:26
樓主……第一年係最難過。我捱過左……希望你都可以。第2年雖然仍很痛,但會好少少。振作呀
...

我捱過了第一年, 但仍然覺得得痛, 日子仍然難過, 為了小朋友, 仍然要努力生活

別墅

tweety82080 發表於 19-2-8 05:16
終於敵不過走了,,估不到可以變化那麼快,,,回想起觸摸到他身體很虛弱..還跟他説治療一下,,好快出來過新回家, ...

節哀順變!不要理會無謂人的說話!要堅強活下去,加油

大宅

終於敵不過走了,,估不到可以變化那麼快,,,回想起觸摸到他身體很虛弱..還跟他説治療一下,,好快出來過新回家, ...

好明白你的痛苦和悲傷...我老公都係敵不過病魔而離世,已經五個月幾。無論幾時,唸起佢過身果時的情形,都會忍唔住流淚,想喊。對我來講,這是人生的一個災難⋯⋯再唸到我最愛的囡囡,細細個就失去咗疼錫佢的爸爸,果心好up! 不過,最終都係要為個女積極生活落去,我係佢最大的依靠了。

子爵府

加油!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

朵朵 發表於 19-3-4 09:56
好明白你的痛苦和悲傷...我老公都係敵不過病魔而離世,已經五個月幾。無論幾時,唸起佢過身果時的情形,都 ...

珍珠宮

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

樓主要加油, 明白你的痛, 希望你和家人能走出傷痛, 相信你先生會在另一方好好看顧你們的.

子爵府

振作,他永遠在你心中。替你難過,支持你。

男爵府

畀面勳章

樓主要加油,堅強地生活下去

水晶宮

回覆樓主:

複式洋房

生活仍要繼續,加油a~

別墅

回覆樓主:

我先生剛離世一個月,真的很難受,留下我同一對仔女,一個十歲同一個八歳,依一個月既傷痛簡直難以形容,百感交集,掛住佢,擔心孩子,對前路既徬徨,擔心,還有堆後事要處理,係最傷痛既日子裡仲要不斷提醒自己要堅強,真係唔易行,希望大家可以一齊傾吓偈分享下,舒緩一下

大宅

回覆樓主:

咁多人咁後生過身嘅?咩事多?我都有個舊同學中風走咗

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

各位保重

複式洋房

我丈夫剛死了9個月,我至今都好難過 真是同是天涯淪落人…為了在生和在的,我地要振作

複式洋房

CnineChan 發表於 19-5-16 00:57
我先生剛離世一個月,真的很難受,留下我同一對仔女,一個十歲同一個八歳,依一個月既傷痛簡直難以形容,百 ...

放心!同是天涯淪落人,我地要加油,這幾天我都心情不好,6月要見心地e生,

複式洋房

bb豬媽媽 發表於 19-2-28 19:39
我捱過了第一年, 但仍然覺得得痛, 日子仍然難過, 為了小朋友, 仍然要努力生活
...

係好痛苦

複式洋房

記返在律敦治醫院, 佢成身都係冰冷, 我一摸佢面就噴血 ,醫生話急救嘅時候整傷咗佢內部 ,說在喉間同口所以一摸面就會噴血, 想不 到一個咁強壯嘅人, 話走就走 我傷心到 一齊去, 我仲有個99歲嘅媽媽要我照顧, 真係做人好無奈

男爵府

回覆樓主:

祝各位走出傷痛

別墅

CnineChan 發表於 19-5-16 00:57
我先生剛離世一個月,真的很難受,留下我同一對仔女,一個十歲同一個八歳,依一個月既傷痛簡直難以形容,百 ...

振作! 還有兩星期就係我先生一週年的忌日,非常體會你此刻的心情,我一對仔女都和你仔女也是一樣歲數, 似懂非懂的. 雖然過了一年,但我仍然覺得那種痛像是昨天發生一樣的歷歷在目,旁人冇可能會明白的除非親身經歷過. 加油,為小朋友亦為老公繼續向前行,雖然好痛,可能行慢D但仍然常提醒自己向前走下去, 哭著也要向前看. You are not alone!

首頁

尾頁

跳至