有無JM覺得過年忙過番工

FTR603
|
年初1, 2, 3都不停去拜年......
Joey8
|
超忙。。。又拜年又拜神
Yubi.T
|
到一到,我真係好鍾意返工
FTR603
|
Yubi.T 發表於 19-2-8 09:57

大家咁話

iris5a
|
終於都捱到返工
FTR603
|
iris5a 發表於 19-2-8 10:36
終於都捱到返工

呢三日好漫長......

FTR603
|
Yubi.T 發表於 19-2-8 09:57

一日走幾多場? 我初一走六場

wcpcelia    發表於 19-2-8 12:02
MKma
|
農曆年係我最怕嘅節日,結婚三十年來,每年年三十晚至初二都要去奶奶屋企同姑奶屋企,初三又要成班人去行山,初四返工仲攰過開咗四日OT!
奶奶走後啲姑奶又係想照咁樣,我第一年都算,今年年三十晚就跟團上大陸玩三天,下星期團拜先至見佢哋!
Charlotte_mom
|
親戚少,農曆年忙少好多,淨係初二團拜攪掂
FTR603
|
MKma 發表於 19-2-8 11:07
農曆年係我最怕嘅節日,結婚三十年來,每年年三十晚至初二都要去奶奶屋企同姑奶屋企,初三又要成班人去行山 ...

其實去旅行係最明智決定

Yubi.T
|
FTR603 發表於 19-2-8 11:07
一日走幾多場? 我初一走六場

幾多場唔講啦,夾男家又夾女家,再夾埋細佬同佢未婚妻…… 試過同一日西環去上水,再去藍田﹑牛頭角,最後石硤尾,即係從我屋企出發,在香港地圖上的東﹑南﹑西﹑北部都到過晒
edhepp    發表於 19-2-8 22:05
FTR603
|
Charlotte_mom 發表於 19-2-8 11:08
親戚少,農曆年忙少好多,淨係初二團拜攪掂

好羨慕

FTR603
|
Yubi.T 發表於 19-2-8 11:21
幾多場唔講啦,夾男家又夾女家,再夾埋細佬同佢未婚妻…… 試過同一日西環去上水,再去藍田﹑牛頭角,最後 ...

真係香港一日遊

kokobear
|
覺都唔得閒瞓
FTR603
|
終於知道番工好處, 今日無賴床
zitzai
|
我唔算好忙,飯都唔使煮不斷食阿媽同 99,但好頻撲,攰過返工
the8
|
噚晚一諗起今日可以返工即刻好開心,今朝早咗一個鐘頭起身食早餐開開心心搭車返工。

過年應酬加舟車勞動真心攰。
Smile_Mary
|
會呀,最慘仲要去到好夜,第2日又返早
無話可說
|
過年幾日就唔辛苦,但前後好多飯局,超忙!
FTR603
|
the8 發表於 19-2-8 12:29
噚晚一諗起今日可以返工即刻好開心,今朝早咗一個鐘頭起身食早餐開開心心搭車返工。

過年應酬加舟車勞動真 ...