過完年喇,係時候收吓把口

Giant
|
雖然幾日假期都已算忍到吓口,一件糕、一件油器、一件肉都冇食過,但就食咗好多冬菇呀蠔豉呀咁,仲放肆到每日一杯雪糕添(罪過~ 內咎中~)。返工喇,係時候收吓把口,清吓腸胃減吓重,今日lunch食個火龍果 + 無糖乳酪就算喇;我知食大咗個胃,今日少成咁會好辛苦,希望撐到。
jl1018
|
加油
tsung
|
努力加油
Poyau    發表於 19-2-9 01:23
I9528
|
我仲未得
陣間去酒店下午茶自助餐
史迪媽
|
大家咁話!加油呀~~
yoshilovelove
|
新年真係食左好多野
crystal媽咪
|
Giant 發表於 19-2-8 10:25
雖然幾日假期都已算忍到吓口,一件糕、一件油器、一件肉都冇食過,但就食咗好多冬菇呀蠔豉呀咁,仲放肆到每 ...

哦……
呢d收口
我兩樣都有收口
Poyau    發表於 19-2-9 01:24
wcpcelia
|
仲要食多幾餐先
edhepp
|
我仲有:

星期六的晚間自助餐
星期日的中午茶聚
星期日的晚間自助餐

完成後才能收口, 大家也要成功呀
bertcat123
|
今朝只食咗一碗麥皮, 加油
MKma
|
我年三十晚跟咗美食團上大陸玩咗三日,早晚餐都食酒店豐富自助餐,午餐又食到捧住個肚,今日仲好滯! 唔敢上磅,聽日開始減肥。
miffyumiffy
|

我過年日日大吃大喝又年糕又油角,不過仲會食多幾日,下星期先收口
she007
|
我日日食2,3件蘿蔔糕做早餐
自己整要幫襯下,而且覺得自己整得幾好味
Vpoonjk
|
我放棄了
cyyiu
|
過年前,食左好多餐好野,團年飯、零食 ..... 到年初一,年糕、蘿蔔糕、大魚大肉.....
開始feel到唔對路,年初二的起心肝,行左6km山,夜晚返99度食盆菜,勁節制食左少少咋;年初三,再行10km山,夜晚食左1/3個焗豬扒飯,因為同行嘅阿囡太餓比佢搶晒黎食
今年是豬年,好唔想變肥豬,各位想減肥要加油喇