剛驗到有,但尼幾日keep住流啡

Gladys_wai
|
由年30晚果日驗到有,跟住就開始keep住流啡,個肚9唔9就抽住痛,到琴日流小日唸住好啲,點知今朝訓醒去完廁所一抹,見紅呀,而家去左急症,醫生叫我留院,但又冇話比我知情況係點,我而家心情好差,好驚有事(emoji)
RisaRisa
|
為你同BB加油,留院訓床休息多D 醫生有冇同你照超聲波呀? 而家幾週?
李露眉
|
而家應該乜都照唔到,今日去私家拎安胎藥
Gladys_wai
|
RisaRisa 發表於 19-2-8 11:09
為你同BB加油,留院訓床休息多D 醫生有冇同你照超聲波呀? 而家幾週?
...

我唔識計,剛醫生來過,話會照超聲波同埋唔知咩鏡,我見佢寫住6w6,我唔知咩意思
Gladys_wai
|
李露眉 發表於 19-2-8 11:14
而家應該乜都照唔到,今日去私家拎安胎藥

睇下佢照成點先,我要留院呀,
HappyMaMaBaby
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 11:29
我唔識計,剛醫生來過,話會照超聲波同埋唔知咩鏡,我見佢寫住6w6,我唔知咩意思
...

用最後一次M到數到今天,6w6是6星期六天
Gladys_wai
|
HappyMaMaBaby 發表於 19-2-8 11:33
用最後一次M到數到今天,6w6是6星期六天

而家政府醫院好怪,10問9唔答,連係咪真係有左又唔答,幾大都係我自己睇報告,問佢我嚴唔嚴重又唔答,bb有冇事又唔答,唉,好想走
sfcdog7
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 13:58
而家政府醫院好怪,10問9唔答,連係咪真係有左又唔答,幾大都係我自己睇報告,問佢我嚴唔嚴重又唔答,bb有 ...

早排我屯門醫院睇,醫生地又幾好,講晒情況比我知
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 13:58
而家政府醫院好怪,10問9唔答,連係咪真係有左又唔答,幾大都係我自己睇報告,問佢我嚴唔嚴重又唔答,bb有 ...

可能驚希望越大失望越大,有冇事靠小B自己,佢又真的答唔到你,唯有同小B傾下計,佢知道架
Cancam103
|
sfcdog7 發表於 19-2-8 15:44
早排我屯門醫院睇,醫生地又幾好,講晒情況比我知

係呀!我上個月尾流啡又係去屯門醫院急症,個女醫生好好,講晒情況再照陰超,俾埋張紙你睇解釋埋情況,再寫紙去婦產科再睇多次,反而姑娘仲hea過果醫生!
Gladys_wai
|
Cancam103 發表於 19-2-8 16:38
係呀!我上個月尾流啡又係去屯門醫院急症,個女醫生好好,講晒情況再照陰超,俾埋張紙你睇解釋埋情況,再 ...

我尼左接近12個鐘,只係上午11點幫我撿查左一次之後就冇曬影,說好的超聲波到而家都未照
GCHK
|
咁等醫生安排照,唔好太擔心住,祝你同BB順順利利
Cancam103
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 19:24
我尼左接近12個鐘,只係上午11點幫我撿查左一次之後就冇曬影,說好的超聲波到而家都未照
...

正常一入急症講流血或流啡都會用鴨嘴夾睇情況,跟手照埋,甘佢幫你檢查左d咩?
李露眉
|
係我自簽出院,去私家,即照,即開安胎藥
醫生做唔到d咩
Gladys_wai
|
Cancam103 發表於 19-2-8 23:08
正常一入急症講流血或流啡都會用鴨嘴夾睇情況,跟手照埋,甘佢幫你檢查左d咩?
...

一入急症就按下個肚同驗尿,跟住就話留院,上左病房之後相隔幾個鐘之後就先用鴨咀夾,再相隔9個鐘之後先幫我照陰超,而家佢話我暫時冇事,但話胎太細未有心跳,而我自己本身約左星期一睇私家,噤冇咩野就等埋星期一先。
Gladys_wai
|
李露眉 發表於 19-2-8 23:21
係我自簽出院,去私家,即照,即開安胎藥
醫生做唔到d咩

西醫既安胎藥即係咩?
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 23:53
西醫既安胎藥即係咩?

係黃體素,俗稱小白球,可塞可食,用左會暈暈地副作用
李露眉
|
Gladys_wai 發表於 19-2-8 23:53
西醫既安胎藥即係咩?

能保你個胎,好過你等運到
Gladys_wai
|
HappyMaMaBaby 發表於 19-2-8 23:55
係黃體素,俗稱小白球,可塞可食,用左會暈暈地副作用

我今日去左私家到睇,開左安胎藥,希望冇事。
由今朝佢話超聲波照唔到,到我堅持驗多次血,再急call婦產科醫生再check,只要有一絲希望,我都唔會放棄。點知再check,個孕囊仲係到。即刻由判斷流產改返作小產。果刻我好感動!今日坐足一日過山車,
haha748494
|
祝福BB順順利利,準媽媽要加油吖。