時事熱話

跳至

首頁
34567...17

尾頁

男爵府

畀面勳章

木土土 發表於 19-2-8 14:10
唔得關事,呢界政府,明顯做事手法差咗好多,完全唔professional ,推政策越來越亂!
...

講真心話,叻人點會入正苦度做呀

大宅

如果而家既政府可以減少每日150既單程, 我估佢即刻可以得番好多香港人支持

男爵府

auhiyo 發表於 19-2-8 15:55
傻左?97前英政府話哂事邊有得比你揀?
呢樣我都成日同人講,以前佢話乜就乜,而家啲人好似唔記得晒咁

珍珠宮

布丁Purin 發表於 19-2-8 14:59
個人覺得梁生幾好,最差係曾生,但計班底,最差係現屆

班底今界系差,但覺得林鄭算吾錯,其實唐英年既班底應該系最好,可惜當時d人吾會又或吾想睇遠d,只插佢個人

侯爵府

開心吸收勳章

永遠係以前既好,就算董伯,貪曾,CY 都好

男爵府

siuchubb 發表於 19-2-8 16:00
如果而家既政府可以減少每日150既單程, 我估佢即刻可以得番好多香港人支持 ...
我之前有兩個同事就係咁樣黎香港的,落到黎都適應唔到,打份工不知所謂,正式公司辛苦佢地更辛苦,只黎攞社會資源的唔該Cut左佢

男爵府

angiehouse 發表於 19-2-8 16:02
班底今界系差,但覺得林鄭算吾錯,其實唐英年既班底應該系最好,可惜當時d人吾會又或吾想睇遠d,只插佢個人 ...
我唔認同唐唐係最好,你䏲佢乜野都獺晒老婆就知佢唔掂⋯⋯話時話,果界淨係䏲佢同狼英辯論就笑爆咀

伯爵府

邊個話佢好打得,笑死人

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

I9528 發表於 19-2-8 13:50
隨心講,而家香港人衰過以前

珍珠宮

Bambi 發表於 19-2-8 16:07
我唔認同唐唐係最好,你䏲佢乜野都獺晒老婆就知佢唔掂⋯⋯話時話,果界淨係䏲佢同狼英辯論就笑爆咀
...

我講班底

大宅

唔好話管治班子係咪精英,連操手都有問題,財爺,律政師全部出事。以前梁錦松被傳偷步買車以經自動辭職,而家屋企僭建果個仲坐係度.
係有道德潔癖既BK,可能大把c9 有操手過 3師

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無論邊個做都係差, 因為滿足唔到全港市民

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 木土土 的帖子

特別係財政C同律政C,以前薯片叔叔同黃仁龍好好多..............

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 rosey2056 的帖子

係呀,仲有果件教育局長做到咁差都仲有臉留底

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

I9528 發表於 19-2-8 13:50
隨心講,而家香港人衰過以前

x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

畀面勳章

其實好多時係D政黨係度攪風攪雨先.
以前, 未有150個名額時, 當年得唔7X個名額落香港. D政黨嘈政府話阻住人家庭團聚. 好啦, 到政府加到150個, 而家又話落黎搶資源.

以前新移民要住夠7年先可以拎綜援. 又係政黨幫手告政府. 勝數啦, 於是住夠1年就可以食呀公. 於是更加搶哂公屋配額.

香港政府其實一直唔多想派錢, 但係馬交年年派, 於是又出聲嘈政府派錢. 任何一個system都唔會公平架啦, 於是拎到錢既嘈, 拎唔到錢既又嘈.

仲有, 不斷既Judicial review, 南亞假難民, 呢D野會唔會係今時今日呢屆政府先出現?

香港政府好難做! 以前英政府年代邊有咁好"福利"呀? D policy根本唔會好似而家咁做咁多唔同consultation, 話做就做, 連反對既機會都(幾乎)冇!

政府係有野做得唔好, 但係我覺得比以前好.

SIRIABABY    發表於 19-2-8 23:34

琥珀宮

APIGMA 發表於 19-2-8 16:29
回覆 木土土 的帖子

特別係財政C同律政C,以前薯片叔叔同黃仁龍好好多.............. ...

財政司最離譜,普通一個會計佬,真係唔知佢何德何能去坐呢個位,佢自己不面紅嗎?!

大宅

木土土 發表於 19-2-8 16:35
財政司最離譜,普通一個會計佬,真係唔知佢何德何能去坐呢個位,佢自己不面紅嗎?!
...

比會計介一個希望,他朝都可以做高官

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
34567...17

尾頁

跳至