唔通我有幻覺

細姐姐
|

12 月中去星X 銀行,去counter 要求將豐X 户口downgrade 去普通户口,因收到statement 收咗$200 ( 户口是joint account,幫我亞Sir 叔婆託管,她90+歲在老人院),簽了一堆文件.
但剛收到statement 仲扣緊$200, 踩去銀行,話依然係豐X 户口喎!
咁我嗰日搞咗冇一個鐘都9 個字,搞咗d 乜?簽咗d 乜?
我去到counter 俾埋statement 個teller 睇,好清楚話要downgrade, 簽咗一堆文件
cancan^^
|
咁跟住職員點答你呀?
20150618bb
|
細姐姐 發表於 19-2-8 15:33
12 月中去星X 銀行,去counter 要求將豐X 户口downgrade 去普通户口,因收到statement 收咗$200 ( 户口是jo ...

spikenard
|
有1日去左銀行停定期搞左半個鍾排左9個字點知有1日去check 存款ac完全冇過錢,完全冇停定期,我都唔知嗰日搞咁耐搞左d咩
Selinaomcheung
|
去永隆做個定期都攬左20分鐘有多
細姐姐
|
cancan^^ 發表於 19-2-8 17:52
咁跟住職員點答你呀?

佢話問過同事。冇文件pending 喎,我話佢發現漏咗,都掉咗佢啦! 係度耍我,話退返$600 俾我,錢一定係要退,咁我要有個解釋我嗰日簽咗d 乜?係咪做漏嘢呀?我條氣唔順,我話要見分行經理,攞咭片,個teller 又耍我,話佢電話覆我,我話乜邊個係經理同電話係好秘密嘅咩?我係存心要搞吓事,因為實在太過份
當日,我仲做咗張本票找老人院数,個teller 仲話先做本票,冇charges, 之後先downgrade, 咁嘅操作,對答,冇誤會啦!
後尾揾個女仔,customer service officer, 出嚟,佢話調查覆我,我話如再耍我,我會去MA 投訴,即金管局
yucl_hk
|
星X銀行係廢
細姐姐
|
yucl_hk 發表於 19-2-8 18:53
星X銀行係廢

係極廢,我之前有account 同credit card, 但頂唔住佢哋d stupid 嘢,全部closed 晒

只因叔婆d 錢係嗰度。先要同佢哋交易,之前都有d 勞氣嘢,但今次真係離晒譜!
talktime
|
細姐姐 發表於 19-2-8 18:42
佢話問過同事。冇文件pending 喎,我話佢發現漏咗,都掉咗佢啦! 係度耍我,話退返$600 俾我,錢一定係要退 ...

都唔知會唔會求其揾個人電話答你,敷衍你算數!我十幾年前去迪士尼酒店試過!
yurijm
|
真係好離譜
如果係我,一樣好嬲
啲人都唔知點做野
cindy618
|
細姐姐 發表於 19-2-8 15:33
12 月中去星X 銀行,去counter 要求將豐X 户口downgrade 去普通户口,因收到statement 收咗$200 ( 户口是jo ...

簽咗文件冇底單?
cindy618
|
你呢個case真係令人堅嬲
細姐姐
|
cindy618 發表於 19-2-8 19:30
簽咗文件冇底單?

客唔會有底啦!冇諗過咁都甩轆
其實係好簡單,只係downgrade 個account, 係張form 簽名,個teller 係電腦搞咗好耐,佢唔係幫我做緊嘢,佢搞乜?
我話要睇錄影,佢哋話我唔可以睇,我話我要log 個compliant, 你哋去調查睇吓
今日個teller 係咁話退返$600 俾我,以為我冇金錢算失就算,如果唔係理虧,個個客嘈吓就退錢!
細姐姐
|
talktime 發表於 19-2-8 19:18
都唔知會唔會求其揾個人電話答你,敷衍你算數!我十幾年前去迪士尼酒店試過!
...

有可能㗎!
個teller 話我個經理乜生會覆我,我話我唔識嗰個乜生,我話頭先見佢坐係到冇嘢做,我先同佢講我個case, 我個account 冇經理跟嘅,個teller 又話佢打俾我,我話你係teller, 你冇authority 去查
之後,先入去揾個officer 出嚟
我係度擾攘咗好耐,好多客睇住我做show
cindy618
|
細姐姐 發表於 19-2-8 20:00
客唔會有底啦!冇諗過咁都甩轆
其實係好簡單,只係downgrade 個account, 係張form 簽名,個teller 係電腦搞 ...

實在離奇
Poyau    發表於 19-2-8 23:14
talktime
|
細姐姐 發表於 19-2-8 20:06
有可能㗎!
個teller 話我個經理乜生會覆我,我話我唔識嗰個乜生,我話頭先見佢坐係到冇嘢做,我先同佢講我 ...

你直接打去 headquarters 可能好D
細姐姐
|
talktime 發表於 19-2-8 21:02
你直接打去 headquarters 可能好D

我等佢幾日先,睇佢點答我
認衰就算,耍我。我實follow
tsung
|
細姐姐 發表於 19-2-8 21:04
我等佢幾日先,睇佢點答我
認衰就算,耍我。我實follow

一定要
Poyau    發表於 19-2-8 23:14
Charlie媽咪
|
yucl_hk 發表於 19-2-8 18:53
星X銀行係廢

絶對認同
careycarey
|
呢間嘢真係好離奇,我最近都遇到怪事!

因為之前用附屬卡網購,成日都收唔到驗證碼,打上去問,我講我個電話號碼,佢話唔係呢個,但我個電話號碼用咗10+年,冇可能錯,佢叫我填個form去update返,我冇其他方法,就照做。早幾日我爸俾封信我,打開睇就係呢間星X銀行,話收到我指示更改個人資料,我就成個頭頂問號嘞,我老公俾我嘅附屬卡,點都冇可能地址會填我娘家卦 而信上所講嘅卡號亦唔係附屬卡嘅卡號。

終於今日打去問,原原本本講俾cs知,佢話我有過一張compaxx visa,所以我改資料,就會以id no.去執行。(續)