孕三十一週,如何控制bb勿太大?

Jessicakyy
|

因為想順產,唔想b太大隻難生甚至食全餐。。不能節食有營養前題下,如何不要bb過大~?

現在bb是標準大小的,但我肚已經有46吋了。。。好大。。
Froggy_joe
|
唔好食咁多甜嘢、食少啲澱粉質
aguis
|
Jessicakyy 發表於 19-2-8 20:12
因為想順產,唔想b太大隻難生甚至食全餐。。不能節食有營養前題下,如何不要bb過大~?

現在bb是標準大小的 ...

我都是31週 ,bb3磅 ,但個肚得31吋炸 我係咪太細呢
cm204783
|
肚大唔代表BB Sizes 大,兩樣野黎架,有人肥B唔肥媽,主要睇BB吸收定媽咪吸收哂

GCHK
|
cm204783 發表於 19-2-8 21:15
肚大唔代表BB Sizes 大,兩樣野黎架,有人肥B唔肥媽,主要睇BB吸收定媽咪吸收哂

...

同意,肚大唔一定BBsize大

Jessicakyy
|
cm204783 發表於 19-2-8 21:15

...

佢上個月係標準身型。即係肥係我度。。。

好過。巨太大吧。。。之後減。。。。。。。。。。。。
naiyiubb
|

你會唔會係胎水多先至肚圍大?
食完野多d散步可以控制吓體重
Puddingmman
|
我之前都係bb有d大,俾醫生叫我唔好飲媽媽奶粉,食小d甜野,飲食正常。 之後就keep返正常週數了
119ching
|
Puddingmman 發表於 19-2-9 14:49
我之前都係bb有d大,俾醫生叫我唔好飲媽媽奶粉,食小d甜野,飲食正常。 之後就keep返正常週數了
...

我BB細, 點可以令佢大D?
bchuma
|

無飲奶粉 控制食量啦
Puddingmman
|
119ching 發表於 19-2-11 22:59
我BB細, 點可以令佢大D?

飲媽媽奶粉、牛排/牛肉、雞蛋~
119ching
|
Puddingmman 發表於 19-2-11 23:18
飲媽媽奶粉、牛排/牛肉、雞蛋~

Thanks,
但我見有些媽媽話媽媽奶粉肥媽唔肥B
我要做媽媽
|
有冇問醫生估計bb幾重?
臭Patpat小B
|
訓多D,少D食野,我個時成日訓,肥B唔肥媽
Puddingmman
|
119ching 發表於 19-2-12 10:33
Thanks,
但我見有些媽媽話媽媽奶粉肥媽唔肥B

睇體質同bb,我飲兩隻媽媽奶奶bb都吸收呀
119ching
|
Puddingmman 發表於 19-2-12 13:13
睇體質同bb,我飲兩隻媽媽奶奶bb都吸收呀

請問你飲邊隻?
Puddingmman
|
119ching 發表於 19-2-12 16:57
請問你飲邊隻?

我飲雪印,同美素佳兒~ 雪印好淡味,朝早我會溝麥皮當早餐食~ 而美素佳兒較甜。
119ching
|
Puddingmman 發表於 19-2-12 17:14
我飲雪印,同美素佳兒~ 雪印好淡味,朝早我會溝麥皮當早餐食~ 而美素佳兒較甜。
...

Thanks!
雪印應該OK, 我唔想太甜
yukicheung0901
|

哇。。好大喎,我36週先39吋
Puddingmman
|
119ching 發表於 19-2-12 23:28
Thanks!
雪印應該OK, 我唔想太甜

你可以拎sample試下岩唔岩自己先呀 雪印sample大包到我無買過媽媽奶粉