請問你地幾多週開始揸防妊娠紋既野? 有冇邊隻好用?

kewpie160523
|
Mama & kids/bio oil/美國雅兒 好用嗎?
Ma12345
|
kewpie160523 發表於 19-2-8 21:28

我用Bio oil,覺得幾好,隻味我好鐘意
周小桃
|

三個月後
|
周小桃 發表於 19-2-9 21:28
三個月後

咁快要用~
|
Ma12345 發表於 19-2-8 22:46
我用Bio oil,覺得幾好,隻味我好鐘意

吸收得好唔好 會唔會好笠好粘既感覺?
carson1128
|

Bio Oil, 5 個月先開始用。用太油我D皮膚會起粒粒!
carson1128
|
kewpie160523 發表於 19-2-9 21:44
咁快要用~

Bio Oil 有寫,13 weeks 打後用!
missck
|
Clarins... 3個月開始夜晚沖完涼用,而家35週,so far都冇痕冇爆紋
我要做媽媽
|
試下用clarins啦,不過其實有D體質,點搽都係會有㗎,例如我
freshrose
|
8w 開始用,用clarins ,生完一條紋都無,好滿意
ChansBB
|
freshrose 發表於 19-2-9 23:11
8w 開始用,用clarins ,生完一條紋都無,好滿意

Same here
|
missck 發表於 19-2-9 22:52
Clarins... 3個月開始夜晚沖完涼用,而家35週,so far都冇痕冇爆紋
...

請問你係用cream + oil?
|
我要做媽媽 發表於 19-2-9 23:03
試下用clarins啦,不過其實有D體質,點搽都係會有㗎,例如我

|
ChansBB 發表於 19-2-9 23:57
Same here

ChansBB
|
kewpie160523 發表於 19-2-10 00:03

係呀
clarins隻油有d幫助到ge成分係cream果支度
missck
|
kewpie160523 發表於 19-2-10 00:02

我淨係用cream ja,冇用oil
Watermelongirl
|
Mustella 我覺得幾好 ,上面寫一發現有左就可以用。我w7就開始
LongTimeAgo
|
Clarins果套真係好!我最初都係是但用其他牌子,到左廿幾週果時開始爆紋,即刻轉用成套clarins! 起碼控制到個情況,無爆多左,算係幾好
mylilone
|

我用過clarins/bio oil
我覺得clarins有點太油
用左一支就冇用了
之後keep住用bio oil, 我好中意佢陣味
Puddingmman
|
我好懶同中後期先間唔中查下,生完都係無紋~ 我覺得係關體質事