急問澳門交通,希望有心人可解答

朱古力小b
|
請問由poli cafe (俾利喇街)去關閘,係有咩交通工具?係咪的士最方便?
windy23yip
|
朱古力小b 發表於 19-2-8 22:16
請問由poli cafe (俾利喇街)去關閘,係有咩交通工具?係咪的士最方便?

俾利喇街好難搭的士,,你直落行去大路叫高士德大馬路有好多巴士去關閘有25號、其它太多晤記得。
馬家好
|
朱古力小b 發表於 19-2-8 22:16

巴士5號(2個站),25B號(3個站),18號(9個站)
Poyau    發表於 19-2-9 03:02
朱古力小b
|
馬家好 發表於 19-2-8 22:26

thx
朱古力小b
|

不好意思請問是否只收澳元
馬家好
|
朱古力小b 發表於 19-2-8 22:31
不好意思請問是否只收澳元

我自己用澳門通踏巴士,朋友用港幣
朱古力小b
|
馬家好 發表於 19-2-8 22:35
我自己用澳門通踏巴士,朋友用港幣

原來港元都得,thx
lyh80115
|
朱古力小b 發表於 19-2-8 22:48
原來港元都得,thx

聽講仲可以用銀聯閃付,卡或手機。
朱古力小b
|
lyh80115 發表於 19-2-8 22:58
聽講仲可以用銀聯閃付,卡或手機。

thx
冬瓜籽
|
18號,28C也可以,接受港幣。
朱古力小b
|
冬瓜籽 發表於 19-2-9 07:16
18號,28C也可以,接受港幣。

感激解答 另想問有什麼地方唔收港元?如無,我就唔換澳元
bb2
|
朱古力小b 發表於 19-2-9 09:31

唔驶換澳門幣,大部分地方都收港幣,1:1
冬瓜籽
|
朱古力小b 發表於 19-2-9 09:31

沒有不收港幣,但係多數不補水
cathyio
|

Poli cafe 哥邊冇5號丶25號搭

cathyio
|
樓主
Poli cafe 出門口向左行過馬路,繼續行會見到(黑沙環馬路)呢個站
坐28c 去到(看台街站)或34號去到(巴坡沙或牧場街站),就可行去關口
cathyio
|
其實poli cafe已經係啤利喇街最尾哥邊,對面是黑沙環,出門口一直向左直行約400米見到三角花園,從三角花園行多400、500米已經到關閘

千其不要行返高士德哥邊坐巴士,行返高士德等於你行去關閘咁遠