決定不生小朋友的妳

sun6628
|
其實有冇覺得每次回C6家有個感覺自己是外人?尤其有姑奶、姑仔在。以前冇咁覺,現在年紀大更加覺得自己似外人。
bubblegummy
|
其實有小朋友去男家新抱都一樣仲係外人,而且仲衰啲添,因為佢地會將小朋友納入佢地圈內,而你繼續係外人一個。

個人感受。
Gorgor0612    發表於 19-2-9 20:03
wcpcelia    發表於 19-2-9 16:28
BBJOJO    發表於 19-2-9 12:13
megumiyu
|
有小朋友的話仲似外人
siuying705
|
sun6628 發表於 19-2-9 11:41
其實有冇覺得每次回C6家有個感覺自己是外人?尤其有姑奶、姑仔在。以前冇咁覺,現在年紀大更加覺得自己似外 ...

m....咁果度根本唔係我屋企喎

應該咁講,我從來唔覺得結左婚就係自己人,所以冇你所講既外人感覺

等於我老公返我媽屋企點都唔會有我咁自在,好正常
BBJOJO    發表於 19-2-9 12:13
mmya
|
唔覺
就算真係當我外人
我都冇乜所謂
s_for_samantha
|
我老公成日都話 佢係外人
20150618bb
|
其實有冇覺得每次回C6家有個感覺自己是外人?尤其有姑奶、姑仔在。以前冇咁覺,現在年紀大更加覺得自己似外 ...
呢的係反射作用,如果你甘想會對方都感覺到
sun6628
|
bubblegummy 發表於 19-2-9 11:47
其實有小朋友去男家新抱都一樣仲係外人,而且仲衰啲添,因為佢地會將小朋友納入佢地圈內,而你繼續係外人一 ...

咁又係,多謝你,我本來由年三十開始突然心情好差,因為此事想不開,之後同我家姐傾下,佢一句話「咁又係我覺得你99好想你快D死,因為你又冇生到小朋友,我情緒低落到一個點」

BBJOJO    發表於 19-2-9 12:14
sun6628
|
20150618bb 發表於 19-2-9 11:54
呢的係反射作用,如果你甘想會對方都感覺到

不是我想咁想,而係我夫家 2 女、2 仔
也是單丁,冇結婚、只有我是一個外人加插入去
Pollyowen
|
sun6628 發表於 19-2-9 11:55
咁又係,多謝你,我本來由年三十開始突然心情好差,因為此事想不開,之後同我家姐傾下,佢一句話「咁又係 ...
奶奶一早知你地唔會生小朋友嗎?
wannabe118
|
咁又係,多謝你,我本來由年三十開始突然心情好差,因為此事想不開,之後同我家姐傾下,佢一句話「咁又係 ...

你家姐咁講野既

其實只要你老公唔覺得無小朋友有問題咪得囉,其他人唔洗理咁多,唔一齊住,都見得唔多啦。
BBJOJO    發表於 19-2-9 12:14
20150618bb
|
sun6628 發表於 19-2-9 11:56
不是我想咁想,而係我夫家 2 女、2 仔
也是單丁,冇結婚、只有我是一個外人加插入去
...
又點會呢,大家都係一家人,未有另一半仲會好的,多左另一半仲多事
iamthequeen
|

樓主,問題似係你家姐言重了!

你同99新年見面相敬如賓就好,感覺唔到係一家人其實真係無乜所謂,只要你知道你老公係邊位就是了。

有無小朋友係你同你先生嘅決定,唔好為左任何人動搖
anna59
|
回覆 sun6628 的帖子

你結左婚幾多年? 有冇打算生? 其實, 生唔生系你同你老公決定, 唔到其他人管, 人各有志, 至於男家, 未當佢地系客囉! 佢當你系自己人未仲衰, 有乜野事都搵你
FJmom    發表於 19-2-9 12:20
chengcheung
|
你生咗小朋友的話,不但係外人,仲係工人
FJmom    發表於 19-2-9 12:20
BBJOJO    發表於 19-2-9 12:15
lala229
|

其實有冇小朋友都係一樣 , 我冇乜所謂,當君子之交
juniormiu
|
你家姐唔安慰妳不突止,仲落井下石嘅
nanaaixi
|

你家姐把口……,睇開d啦,有時候自己親戚都未必當你係自己人啦。親戚之間都會有親疏之分,緣分既嘢,無得強求
anna59    發表於 19-2-9 12:07
章魚妹妹
|
有無小朋友都一樣係外人嚟,所以一d關係都無。
Wild_Lady
|
有關係嘅咩?
要當你外人
你做乜都係外人
不要自尋煩惱
同男家人夾係bonus
唔夾咪少啲見
最重要老公對你好啫