有無6月廣華醫院生的媽媽交流下?

smilecc0127
|
我要預算開始買bb野 走老袋 想做下資料搜集大家開始買野未?
yung0415
|
smilecc0127 發表於 19-2-9 12:09
我要預算開始買bb野 走老袋 想做下資料搜集大家開始買野未?

買左衫仔咋
等月尾bb展大岀血
smilecc0127
|
yung0415 發表於 19-2-9 14:42
買左衫仔咋
等月尾bb展大岀血

你買左邊啲衫?
yung0415
|
smilecc0127 發表於 19-2-9 17:44
你買左邊啲衫?

和尚袍呀,夾衣呀
早排有d開倉就買左d岀年冬天都岩既外套

另外紗巾果d都買下買下都有d咁上下
yuukikwong
|
smilecc0127 發表於 19-2-9 12:09

我考慮緊要唔要買尿布,其他用品多數有朋友送
yung0415
|
yuukikwong 發表於 19-2-9 20:35
我考慮緊要唔要買尿布,其他用品多數有朋友送

你指係環保尿布?
yuukikwong
|
yung0415 發表於 19-2-9 21:08
你指係環保尿布?

係呀,打算bb係屋企就著尿布去街街先用尿片
既環保又可以慳小小
yung0415
|
yuukikwong 發表於 19-2-9 21:11
既環保又可以慳小小

我見呢度有jm分享過,但要預多個桶,用蘇打粉浸,再放洗衣機洗

屋企有位夠晾其實都ok,因為本身阿b都好多衫呀紗巾要洗架一日
yuukikwong
|
yung0415 發表於 19-2-9 23:05
我見呢度有jm分享過,但要預多個桶,用蘇打粉浸,再放洗衣機洗

屋企有位夠晾其實都ok,因為本身阿b都好多 ...

係呀,一開始唔好買太多bb野,有時買左著/用既時間都好短,好浪費....bb個人衛生野就買(e.g奶咀,紗巾果d)雖然見到好可愛都會忍唔住手....
yung0415
|
yuukikwong 發表於 19-2-9 23:11
係呀,一開始唔好買太多bb野,有時買左著/用既時間都好短,好浪費....bb個人衛生野就買(e.g奶咀,紗巾果d ...

我無乜人俾二手我,所以都要買
阿b d野預一日先洗,個量唔可以太少
yuukikwong
|
yung0415 發表於 19-2-9 23:19

咁至少要買bb床,bb車,奶樽,洗奶瓶器....好多野買

yung0415
|
yuukikwong 發表於 19-2-9 23:22

咁至少要買bb床,bb車,奶樽,洗奶瓶器....好多野買

係呀,bb車有2手,洗奶瓶器已經買感,其他乜都未買
smilecc0127
|
yung0415 發表於 19-2-9 23:19

係呀 我都無咩人比二手野我 所以要自己買
smilecc0127
|
yuukikwong 發表於 19-2-9 21:11
既環保又可以慳小小

環保尿布唔洗手洗嗎?
smilecc0127
|
yung0415 發表於 19-2-10 08:31

我都同你差不多 bb床 我家姐生過b 建議唔洗咁早買住 bb車 new born 少帶出街所以又唔洗買住 我都會尿片同買兩三個奶樽先 佢話有機會阿b唔岩嘴形 衫就睇下bb展有無平
yung0415
|
smilecc0127 發表於 19-2-10 13:10
我都同你差不多 bb床 我家姐生過b 建議唔洗咁早買住 bb車 new born 少帶出街所以又唔洗買住 我都會尿片同 ...

衫既反而留意開倉、aexn減價
bb展多數係d消耗品
奶樽得2-3個太少,除非到時你叫老公岀去買,如果唔係一日要洗同烚幾次
yuukikwong
|
smilecc0127 發表於 19-2-10 13:06
環保尿布唔洗手洗嗎?

要呀,用一次洗一次
smilecc0127
|
yung0415 發表於 19-2-10 14:28
衫既反而留意開倉、aexn減價
bb展多數係d消耗品
奶樽得2-3個太少,除非到時你叫老公岀去買,如果唔係一日 ...

好 (emoji)(emoji)多謝你既意見 我留意定啲開倉啲bb衫
因為想埋身喂人奶 所以唔急住買咁奶樽住

yung0415
|
smilecc0127 發表於 19-2-10 15:36
好 (emoji)(emoji)多謝你既意見 我留意定啲開倉啲bb衫
因為想埋身喂人奶 所以唔急住買咁奶樽住

加油 (emoji)(emoji)
不過我地卸貨後,坐完月,就到8月個bb展,會大型d
smilecc0127
|
yung0415 發表於 19-2-10 08:31

洗奶瓶器即係洗奶瓶消毒器?