有捐開血既JM請進

vivibabyvivi
|
有冇人打麻醉先捐血?打左先捐係咪唔痛?謝解答
貪靚媽
|
我唔打,要吉多下
捐緊血唔會痛
wing51110
|
vivibabyvivi 發表於 19-2-9 13:44

我都無打。。。其實只會一下唔舒服,未至痛
miriam
|
無打, 剩係插針個下有少少痛, 無須要捱多針麻醉
PCCW2319
|

我無打, 但唔覺痛。

紅十字會d姑娘手勢好好, 放心。
YuYuMother
|
無打,打麻醉針都痛,其實捐血只係入針嗰下痛一痛,所以所謂捱多一針
laierping
|
啊!可以咁ge咩?真唔知,我都怕痛同好怕見到支針拮入血管個畫面,所以次次都系擰轉個面就算,忍一下痛就冇事
kristentam
|

吾打,打麻醉針嗰下仲痛

Chubbpiggy
|
我又無聽過先打麻醉後捐血。吉個下有少少唔舒服,但唔係好痛,可以忍受
I9528
|
無打,因唔怕痛
Nbs
|
我老公上次去,見有個大男人,捐左百幾次架喇,不過都要求打麻醉先。其實無咩所謂,你想打可以要求呀。
wcpcelia    發表於 19-2-9 15:59
PCCW2319
|
laierping 發表於 19-2-9 14:31
啊!可以咁ge咩?真唔知,我都怕痛同好怕見到支針拮入血管個畫面,所以次次都系擰轉個面就算,忍一下痛就冇 ...

我每次捐血, 姑娘都會問打唔打。
小可愛11
|
wing51110 發表於 19-2-9 13:48
我都無打。。。其實只會一下唔舒服,未至痛

同意。只係痛一下。
朱古力妹妹
|
唔打麻醉同打麻醉我都上試過~

可以話你知,打麻醉支針仲痛過唔打,唔打反而捐血無乜感覺
girlbear
|
無打
打麻醉要拮多下
a1130
|
我次次都有打(所以唔清楚唔打痛唔痛),不過姑娘話其實唔打都唔太痛,建議我下次試吓唔打,好過要捱2針
ngwong2
|
我唔打.
kikiboy
|
打麻醉針好誇張
ava_va
|
其實feel到抽管條管個股暖流,同你隻手明明插緊支針,但手掌要keep住郁個下感覺,比吉針入去個下更難忍
所以唔洗擔心痛,插針入去同吉手指個下痛感差唔多
vivibabyvivi
|
PCCW2319 發表於 19-2-9 14:25
我無打, 但唔覺痛。

紅十字會d姑娘手勢好好, 放心。

就係捐左兩次都好痛所以上黎問,想問下邊間姑娘手勢好啲?