醫生建議藥流或刮宮,政府定私家做好?之後坐月?

yen0422
|
塞藥定脷底藥較好?
sandy_astroboy
|
我係私家生吸宮,之後坐小月 ,
同正式坐月冇分別,我媽就煲薑水洗手,沖涼洗頭(盡快唔好洗頭,真係頂唔順幾日先一次,免入頭風),停左冇流血先開始補,每日食4-5餐,有食五更飯,清淡d,蒸豬肉,菜心,節瓜,薑米炒飯,
每日飲炒米茶,停左血就食薑醋飯同睇中醫調理,有時間最好坐一個月,我要返工就坐左2星期

坐月炒米茶
成份:
第一星期:紅白炒米+陳皮
第二星期:紅白炒米+陳皮+元肉+杞子
第三星期:紅白炒米+陳皮+元肉+杞子+南棗
第四星期:紅白炒米+陳皮+元肉+杞子+北芪+黨參
yen0422
|
sandy_astroboy 發表於 19-2-9 23:43
我係私家生吸宮,之後坐小月 ,
同正式坐月冇分別,我媽就煲薑水洗手,沖涼洗頭(盡快唔好洗頭,真係頂唔順 ...

你果時幾w?
|
yen0422 發表於 19-2-10 08:35
你果時幾w?

9-10w
yen0422
|
sandy_astroboy 發表於 19-2-10 09:46
9-10w

點解唔選塞藥?
yen0422
|
sandy_astroboy 發表於 19-2-10 09:46
9-10w

少米茶要邊度買?
|
yen0422 發表於 19-2-10 09:47
點解唔選塞藥?

醫生話如塞藥清唔晒都要做吸宮,想快d清乾淨再試
cclau2046
|
回覆 yen0422 的帖子

你咩情況BB吾健康已停發育?
yen0422
|
cclau2046 發表於 19-2-10 16:30
回覆 yen0422 的帖子

你咩情況BB吾健康已停發育?

新年前照時是8週 當時醫生照都是6週 昨天去照都是6週 應是胎停 但昨天去醫生照胎沒有長大沒有心跳,又無流血,醫生建議我要流產
cclau2046
|
即2周前已停?你咩醫生私家?有無流緊血?我係流啡再血2-4日足8周自然排出!醫生話這情況最好當順產!
cclau2046
|
我前天自然排方便就whatsapp 傾
我要做媽媽
|
其實如果塞藥可以排清嘅話,就梗係選擇塞藥啦。不過就驚塞藥排唔清,到最後要刮宮
HOPEFORBB
|
我係過內人,我會建議你入侵性手術,都係去私家,搵返你熟的醫生做,我之前一次小產,藥流唔清,再刮宮,之後做IVF前做宮腔鏡,發現子宮內腔有疤痕,係政府刮宮做成,好彩唔影響著床位置
bchuma
|
yen0422 發表於 19-2-9 21:22
塞藥定脷底藥較好?

私家
|
yen0422 發表於 19-2-10 09:47
少米茶要邊度買?

媽咪幫我炒,你可以上網有得訂