有冇媽咪生第一個嘔得好勁,第二胎唔嘔⋯

兔兔小馬甲
|

我第一胎嘔到5個幾月,到依家,bb13個月啦,仲好記得嗰種感覺,一諗起,就覺得好恐怖,也都係因為呢樣嘢,好抗拒生二胎,有人話胎胎唔同,可能第一胎嘔得好勁,第二胎就冇事,我唔係好信,請問有冇媽咪試過第一胎嘔得好勁,第二胎冇嘢?
netbb
|
回覆 兔兔小馬甲 的帖子

兩胎一樣嘔到四個半月
|
第一胎無咩嘔 有精神二胎嘔到p 又暈又累
Fong0331
|
我第一胎陀大仔冇嘔過,完全唔似有bb
第2胎依家18wk,頭2個月好似成日訓唔夠,到第3個月嘔到依家

啲人話關陀仔定女事
水蜜桃不甜
|
兔兔小馬甲 發表於 19-2-10 01:51
我第一胎嘔到5個幾月,到依家,bb13個月啦,仲好記得嗰種感覺,一諗起,就覺得好恐怖,也都係因為呢樣嘢, ...

我第一胎一有左就開始嘔,嘔到五個月,而家第二胎12W,除左胃口差少少同攰,間唔中食d野唔啱味就嘔,兩胎反應都好唔同
aamanyu
|
第一胎嘔到16W,第二胎無點嘔,不過胃脹氣,一樣難頂,陀BB預佐唔會輕鬆舒服
jin_mui
|
我兩胎都冇嘔過,第一胎女,第二胎仔,口味都係完全冇變
suzukimobaby
|
我第一胎嘔到5個幾月,到依家,bb13個月啦,仲好記得嗰種感覺,一諗起,就覺得好恐怖,也都係因為呢樣嘢, ...

第一胎嘔到3個月陀女,第二胎嘔到趴喺度陀仔。
李露眉
|
無嘔過
newspaperhang
|
第一胎嘔得勁,嘔左三個月;第二胎嘔得仲勁,嘔左四個月。第二胎聞到咩味都嘔一餐,唔係點食到野,第一胎反而有得食、最多食完嘔
musiccisum
|

第一胎嘔到生嗰秒
第二胎嘔到大約22wk
jlbb2014
|

第一胎嘔到第四個月,第二胎冇嘔過,只係一到夜晚就有啲反胃,胎胎唔同,唔駛太擔心丫

asukav6
|
第一胎有少少作嘔,而家呢個完全冇反應,連攰都冇,唔知是否正常
moksamuel
|
我嘔得超勁,唔敢再佗,如果又係甘無人照顧個大點搞
soy_mama
|
第一胎超輕鬆,第二胎嘔到6個月都仲嘔緊,2胎都係囡
pigpiglamlam
|
jin_mui 發表於 19-2-10 09:50
我兩胎都冇嘔過,第一胎女,第二胎仔,口味都係完全冇變

x2 我同你調轉,第1胎仔,第2胎女
林小lily
|

我!我第一胎真系嘔到天昏地暗!依家懷孕3個月,只嘔過一次,仲要係我吃錯嘢,真系乜感覺都無
兔兔小馬甲
|
Eeyoresi
|

第一胎嘔到5個月,第二胎嘔到6個月,但可能有心理準備,個人無咁難受。兩胎都係女。
haha748494
|
可能系每個人唔同,我兩胎相差11年,都系勁嘔。