自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

TMC3012 發表於 19-2-10 14:19
之前用企鵝, 沖出黎真係一般
上月尾打算買部Nespresso, 行過百老匯見連埋打奶果隻Promo, 即刻同阿妹一人 ...

我好怕奶粉味,第一次試企鵝機我連飲都飲唔落
我c6就無問題
為免佢心心急急買企鵝,我即刻捉佢去試nespresso,買完安樂晒

水晶宮

FennieMan 發表於 19-2-10 13:45
我都係用Nespresso,好處係方便及快,有時懶唔想落街,咪冲杯飲。我對女最鐘意飲朱古力
...

Nespresso有朱古力咩?
我唔見嘅?!想買啊
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

部Nespresso 口味勁多,天天不同味

珍珠宮

減齡達人勳章

bmuimami 發表於 19-2-10 15:07
Nespresso有朱古力咩?
我唔見嘅?!想買啊

朋友介紹買呢隻,喺澳洲各大超市都有,最重要唔貴同好好味。我地一班人邊個去澳洲就會搭單買

伯爵府

TMC3012 發表於 19-2-10 14:19
之前用企鵝, 沖出黎真係一般
上月尾打算買部Nespresso, 行過百老匯見連埋打奶果隻Promo, 即刻同阿妹一人 ...
你買果部幾多錢呀連埋打奶機?
有冇相?

水晶宮

我之前用capsule, 之後買左Miele 全自動即磨咖啡機,部capsule機送左比人。

用的咖啡豆只係cheap cheap IKEA 咖啡豆$42一包,加北海道3.6牛奶整奶泡泡, 好飲的。

小朋友飲朱古力+奶泡。

大宅

JAlove 發表於 19-2-10 04:42
想買部用capsule 嘅家用咖啡機,上網見到好多牌子,請問大家有推介嗎?thanks
...

Nespresso

伯爵府

回覆樓主:

我係用ucc
因為鍾意飲佢d 咖啡
不過d capsule 要係日本買或上網訂

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 19-2-10 15:05
我c6就無問題
為免佢心心急急買企鵝,我即刻捉佢去試nespres ...

企鵝真係麻麻, c6直頭唔肯飲

nespresso連c6都話OK, 真係完全兩回事

寶石宮

Charlotte_mom 發表於 19-2-10 15:05
我c6就無問題
為免佢心心急急買企鵝,我即刻捉佢去試nespres ...

企鵝真係麻麻, c6直頭唔肯飲

nespresso連c6都話OK, 真係完全兩回事

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cakii 發表於 19-2-10 07:28
都係 Nespresso啦

寶石宮

叮噹2000 發表於 19-2-10 15:35
你買果部幾多錢呀連埋打奶機?
有冇相?

百老匯用 匯瘋卡得一款有平 $1938幾靚仔架

瘋宅有部高佢一級既就$23xx, 果部再多野玩啲啲

水晶宮

FennieMan 發表於 19-2-10 15:28
朋友介紹買呢隻,喺澳洲各大超市都有,最重要唔貴同好好味。我地一班人邊個去澳洲就會搭單買

...

謝謝你。但冇人幫到澳洲買,試吓網購有冇,唔該先
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

TMC3012 發表於 19-2-10 16:42

專業設備

珍珠宮

TMC3012 發表於 19-2-10 16:42

好似樣喎

寶石宮

bmuimami 發表於 19-2-10 16:42
專業設備

唔專業, 只係見平幾百, 樣靚, 所以即刻買咋

本身想買平果隻, 係諗緊買唔買埋打奶啫 , 而家唔駛煩啦

子爵府

micmic0829 發表於 19-2-10 08:31
X3
飲到厭厭地,仲可以用marks &spener嘅capsules

marks都可以用落espresso機度??

珍珠宮

ericapiano 發表於 19-2-10 12:45
可以呀,我試過

無晒貨呀

大宅

playful 發表於 19-2-10 14:02
係屯門瑪莎見唔到,請問你地係邊到買?

我喺銅鑼灣同太古城m&s都買過,相入面係其中一款,寫明nespresso 用

大宅

chung_ma 發表於 19-2-10 16:54
marks都可以用落espresso機度??

係呀,寫住可以用架,我試過其中兩款

首頁
12345...8

尾頁

跳至