旅行途中和另一半黑面或鬧交?

frenchmay
|
明明好難得去旅行,點解有人係鍾意黑面或少少事就嬲?大家有無試過呀?咩原因呢?最後點應付呀?
spikenard
|
經常!好鬼鐘意為d唔關生死的無聊野黑面!
例如有人打我尖,有人推我,我聽唔到佢啱啱講咩,佢肚餓,佢冇得去某店睇而冇講過比我知我冇安排,大家1齊迷路話我之前冇預備,個面包唔熱等

你咁聽落死得未!次次去次次黑面!
newcook    發表於 19-2-11 17:35
mama01
|
spikenard 發表於 19-2-10 08:50
例如有人打我尖,有人推我,我聽唔到佢啱啱講咩,佢肚餓,佢冇得 ...

好似我朋友個老公咁,試多一兩次之後唔再同老公去旅行,天下太平哂。
o_____o
|
好怕lee d人,好掃興
spikenard
|
mama01 發表於 19-2-10 08:51
好似我朋友個老公咁,試多一兩次之後唔再同老公去旅行,天下太平哂。

係,以後唔同佢去!帶個王上去旅行,有病先咁做!
blackgarlic
|
冇鬧交. 黑面間中, 但好快又好番.
frenchmay
|
spikenard 發表於 19-2-10 08:55
係,以後唔同佢去!帶個王上去旅行,有病先咁做!

但系兩公婆又好難成世都唔一齊去旅行
wcpcelia    發表於 19-2-10 15:43
frenchmay
|
blackgarlic 發表於 19-2-10 08:56
冇鬧交. 黑面間中, 但好快又好番.

通常為了咩事黑面呢?
ngwong2
|
frenchmay 發表於 19-2-10 08:40
明明好難得去旅行,點解有人係鍾意黑面或少少事就嬲?大家有無試過呀?咩原因呢?最後點應付呀?
...

我同老公去都有鬧交、之後我連生日cake都冇得食。所以我上年冇食过生日cake.
Chirley    發表於 19-2-10 12:30
Hailey_Lam
|
...

我試過黑我一個朋友的面,但我覺得唔係小事,係衛生意識太差

大家去食shabu shabu,呢個朋友竟然R完自己隻腳再用手拿薯粉放落湯底度,我即刻放低筷子

比你會唔會黑面?我唔講粗口已經算係甘!
tsung    發表於 19-2-10 17:33
Poyau    發表於 19-2-10 12:58
Chirley    發表於 19-2-10 12:31
asa2012
|
超掃興,旅行是24小時困獸鬥,對著黑面神,勁難頂
love2talk
|
Hailey_Lam 發表於 19-2-10 09:05

大家去食shabu shabu,呢個朋友竟然R完自己隻 ...

章魚妹妹
|
有,我老公,連佢best friend都話黑面神!
blackgarlic
|
frenchmay 發表於 19-2-10 08:58
通常為了咩事黑面呢?

唔記得呀. 小朋友一鬧交就好嘈好煩, 所以我咪黑面.

asa2012
|
Hailey_Lam 發表於 19-2-10 09:05

大家去食shabu shabu,呢個朋友竟然R完自己隻 ...

如果係好朋友,會立即出聲,唔想再食。
不是太好的朋友,就話自己飽或突然唔舒服,唔再掂那煲東西了。
love2talk
|
mama01 發表於 19-2-10 08:51

其實唔係個個地方都啱同老公去,我老公好鐘意陽光,但我相反
Mnbvcxdsa
|
...
都遇過,同家人過一,二日就無事,同朋友我會忍到旅程完,之後無下次
seaheart88
|
...

其實我自己就冇試過

但係真人真事真係見過。。而且唔係一次

Hailey_Lam
|
asa2012 發表於 19-2-10 09:09
如果係好朋友,會立即出聲,唔想再食。
不是太好的朋友,就話自己飽或突然唔舒服,唔再掂那煲東西了。
...

不太好的朋友

唔需要話自己唔舒服,直接講唔食,仲同佢講禮貌
yeemeif
|
spikenard 發表於 19-2-10 08:50
例如有人打我尖,有人推我,我聽唔到佢啱啱講咩,佢肚餓,佢冇得 ...

面包唔熱都黑面 工人咩
tsung    發表於 19-2-10 17:33