自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

回覆樓主:

唔好再同佢去旅行

水晶宮

Whitechocolate 發表於 19-2-10 13:57
我覺得你好好脾氣,超讚!!!!
咁你自己又點應付,唔識既人,激到你等事?
...

唔識的人,無禮貌的同事 ,玩針對的同事,口嗅的長輩等就係佢對我差就雙倍的對佢好,講真的,經過好多次的實驗,最後呢班人會成為我的朋友

仲有1個最重要的,如果連我都接受唔到的人,佢地好多會被公司自然淘汰,或有貴人出手幫忙解決的

我好相信人在做,天在看
都好多人話我蠢,成日被人蝦,
I dont care, 做好本份,心安理德就快樂

子爵府

告解mode:通常黑面既都係我,拍拖時會發小姐脾氣/發忟憎,好彩老公脾好仲會tum我。宜家結左婚成熟左脾氣收斂左,最多都係發忟憎鬧兩句跟住五分鐘就冇事。

伯爵府

spikenard 發表於 19-2-10 14:20
唔識的人,無禮貌的同事 ,玩針對的同事,口嗅的長輩等就係佢對我差就雙倍的對佢好,講真的,經過好多次的 ...

嘩,你第一段所講的方法,簡直太難。佩服你做到,勁!!!!

侯爵府

frenchmay 發表於 19-2-10 08:40
明明好難得去旅行,點解有人係鍾意黑面或少少事就嬲?大家有無試過呀?咩原因呢?最後點應付呀?
...

岩岩去完旅行返黎,黑面果個唔係另一半...而係我阿媽...

水晶宮

Whitechocolate 發表於 19-2-10 14:25
嘩,你第一段所講的方法,簡直太難。佩服你做到,勁!!!!

要磨練架,生完細路仲更上1層樓,上神枱嗰隻,連我99都話全家最好脾氣係我

成日都唔開心會老得快架

子爵府

spikenard 發表於 19-2-10 12:10
平時就係咁,但要明白上天派我嚟係克治佢 ,自我提升eq到升上神枱的level, 留得青山在,搵日搵柴 ...

大家咁話

侯爵府

asa2012 發表於 19-2-10 11:07
我同老公20多年了,近來進化到這樣去旅行:自然醒後食野,跟著分開行程,我多數去shopping,museum 等,佢就 ...

好掂。大家都開心

伯爵府

我c6以前係甘
行得攰唔啱睇等等就會黑面
比我勁省左一次之後就無喇
甘而家我會安排部份時間各自行減少佢黑面機會

珍珠宮

spikenard 發表於 19-2-10 08:50
經常!好鬼鐘意為d唔關生死的無聊野黑面!
例如有人打我尖,有人推我,我聽唔到佢啱啱講咩,佢肚餓,佢冇得 ...

另一半平時都係咁?如果係都幾惡頂

水晶宮

回覆樓主:

冇喎,我c6很就我

仔以前會發脾氣, 例如搵路搵唔到會鬧我, 但佢發覺我原來唔識睇地圖, 佢依家負責睇

但他唔鍾意幫手拎野和拉行李, 我喪買野佢會發脾氣, c6識趣會自動幫手拎

水晶宮

Ononluk 發表於 19-2-10 15:44
另一半平時都係咁?如果係都幾惡頂

平時都係咁的 ,如果你應付負到呢類人,咁職塲嚟講無咩人係你的敵人

水晶宮

回覆樓主:

試過一次, 黑口黑面, 但到當日夜晚又冇事。 所以咪繼續一齊去旅行

伯爵府

例如有人打我尖,有人推我,我聽唔到佢啱啱講咩,佢肚餓,佢冇得 ...

個面包唔熱都嗌交?
好冤枉

琥珀宮

畀面勳章

好少,最恐怖個次係歐洲開車,冇 GPS 冇 network, 鬧我搵唔到路,當初租車時又話冇 GPS 都得,自此之後咪搞,幾貴都要有 GPS

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

破壞氣氛冇下次

珍珠宮

畀面勳章

章魚妹妹 發表於 19-2-10 09:07
有,我老公,連佢best friend都話黑面神!

我同你一樣!我自己都頂佢唔順(不用係老公,硬食),所以我知佢唔會同其他人去到旅行。當我同呀媽去玩,同我啲朋友去玩,佢就話好羨慕我。

都費是話比佢知點解有朋友同我去旅行而佢冇,佢一定又會面黑。

珍珠宮

王國教室勳章

我同老公去旅行最夾。試過我响外國時同個香港飛嚟朋友去旅行,無見幾年,佢脾氣好大,我估佢有事發生,一直忍佢,佢日日黑面,發脾氣,我又問佢氹佢,佢又話無事,攰囉。點知,佢越來越過份,我忍不住問佢究竟乜事?
佢發脾氣走左去,我地去左個幾月旅行,最後一日,我都忍唔住,話夠啦
過左一年幾,我收到佢聖誕card 同我道歉,話唔想無左我呢個朋友。我都算,但佢再叫我去旅行,我唔肯呀!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

經常丫(我), 啲人不停講, 想車爆佢個頭

又話講兩句就發皮四, 頂, 你唔係咁講我都唔會咁囉, 但佢發皮四就唔認

水晶宮

koey_0611 發表於 19-2-10 16:18
個面包唔熱都嗌交?
好冤枉

唔會同佢嗌交,結婚咁耐,生埋細路都冇嗌過 ,我唔出聲佢係冇機會嘈的

不過佢會黑我面,呢個衰動作仲衰過嗌交

留得青山在,小女子報仇未晚,整到佢哇哇叫

首頁
34567...9

尾頁

跳至