6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

尋晚買左盒寶寶百味昆布三紋魚粥。一盒有兩包。今日第一次整黎食,真係好方便,將包粥擺落熱水度等一陣就得。
不過一包得半碗份量,質地都算傑身。我bb要食一碗粥,所以要開曬兩包粥。
一盒兩包粥買左39蚊,都吾平拉,不過勝在方便

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

方便係幾方便㗎,應急既時候一流

珍珠宮

咁方便亞,又唔貴啵,不過我未試過

大宅

回覆樓主:

多謝你分享
我都買左但未食
份量得半碗咁我都要一次過開兩包
好貴

男爵府

有買呀,不過幾貴,市場上又只有這種,日本的不太合口味,佢標榜有機,其實只係米有機,其他材料不是的 

大宅

我大仔之前都有食呀!出街先食。後期我會叫碗白飯,溝寶寶百味。哈哈!飽肚點。

男爵府

913189396 發表於 19-2-10 15:14
尋晚買左盒寶寶百味昆布三紋魚粥。一盒有兩包。今日第一次整黎食,真係好方便,將包粥擺落熱水度等一陣就得 ...

我有睇過其他牌子,相比其他即食粥,寶寶百味已經算平,同埋淡d, 我試過人地俾日本個d, 仲細包,但味好濃,唔知食咪for你再溝白粥,但我多數都係冇預出街食飯,冇帶粥仔,即刻買黎食,所以寶寶百味岩我d

大宅

2024年龍年勳章

Lyllianlo 發表於 19-2-20 18:52
我有睇過其他牌子,相比其他即食粥,寶寶百味已經算平,同埋淡d, 我試過人地俾日本個d, 仲細包,但味好濃 ...

係阿,前排係其他店見到有其他牌子粥仔,確實係貴啲

男爵府

913189396 發表於 19-2-20 21:33
係阿,前排係其他店見到有其他牌子粥仔,確實係貴啲

仲要好細包,我諗其牌子我仔3包先夠

男爵府

唔知點解我囝食完後起紅疹,入面啲食材我平日有畀bb食開

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我都有帶, 真係方便, 不過比較貴要一次食2包

大宅

2024年龍年勳章

cindywy 發表於 19-2-21 10:51
唔知點解我囝食完後起紅疹,入面啲食材我平日有畀bb食開

佢個材料到寫左佢個生產缐會整埋類似海鮮之類既野,吾係好記得乜野,你可以睇返。可能啲粥染左啲海鮮野

大宅

2024年龍年勳章

bbpompom 發表於 19-2-21 11:52
我都有帶, 真係方便, 不過比較貴要一次食2包

我個仔都要兩包 諗住返大陸去旅行用

大宅

913189396 發表於 19-2-10 15:14
尋晚買左盒寶寶百味昆布三紋魚粥。一盒有兩包。今日第一次整黎食,真係好方便,將包粥擺落熱水度等一陣就得 ...

請問係邊到買?可以比相我睇下嗎?

男爵府

貴都係方便,合口味,買過日本森永的,個味又咸又甜好古怪,仔仔唔食,我試一試,嘩,反哂眼

大宅

2024年龍年勳章

臭Patpat小B 發表於 19-2-21 14:37
貴都係方便,合口味,買過日本森永的,個味又咸又甜好古怪,仔仔唔食,我試一試,嘩,反哂眼
...

尼隻牌子暫時凈係試左昆布三紋魚,淡口,凈係食到食材本身個味,所以都幾岩bb食。要用既話我都會繼續買既

大宅

2024年龍年勳章

jasminekayee 發表於 19-2-21 13:59
請問係邊到買?可以比相我睇下嗎?

我係深水埗啲bb店到買。我諗好多bb店都會有

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB鐘唔鐘意食吖,有時都唔識要比BB食D乜。

大宅

2024年龍年勳章

haha748494 發表於 19-2-21 15:26
BB鐘唔鐘意食吖,有時都唔識要比BB食D乜。

我b中意食阿。不過我b好為食架,乜都要食的

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 913189396 的帖子

BB為食系一件好事。

首頁

尾頁

跳至