唔爭氣嘅……阿哥

JoseHui
|
大哥年紀大過阿嫂20年,有一兒子3歲,大哥年過半百,收入不多,最近申請來港定居。大哥不是亂花費嘅人,自己節省錢給老婆花。來香港2個月,玩及買不在話,居然說要放假,想將兒子放下去旅行。(屋企所有人係要返工).大哥為求息事寧人,每每答應阿嫂。這樣關係能維持多久呢!我哋短短相處幾次,家人已覺得佢係大花筒,無耐性照顧個仔。阿哥為何不爭氣,一味忍!
anna59
|
取大6老婆, 你亞哥預假啦!分分鐘為身份證
JoseHui
|
回覆 anna59 的帖子

錯!佢無放棄大陸身份,只為求每月15000生活費及她有錢花
anna59
|
回覆 JoseHui 的帖子

咁佢揸單程證或雙程證?佢可以保留大6個戶藉?
JoseHui
|

逗留3個月
ying_mail
|
JoseHui 發表於 19-2-10 16:51
大哥年紀大過阿嫂20年,有一兒子3歲,大哥年過半百,收入不多,最近申請來港定居。大哥不是亂花費嘅人,自 ...

大陸老婆几歲?好靚?
甘多男人明知甘仲娶&生仔~
JoseHui
|
回覆 ying_mail 的帖子

34歲。樣係ok. 阿哥對感情專一,很有責任心 。現比細路困住
anna59
|

呢D叫雙程證,吾糸定居,咁佢係吾糸緊申請單程證來?
ying_mail
|
JoseHui 發表於 19-2-10 18:59
回覆 ying_mail 的帖子

34歲。樣係ok. 阿哥對感情專一,很有責任心 。現比細路困住 ...

好少男人感情專一~
或者甘講感情專一既人總係遇到唔岩既人~
男人女人都係!

甜甜人妻
|
娶大陸女人就預咗吧
KKKKit
|
大陸女子+埋20年年齡差距...好危險既情況
JoseHui
|

阿仔已收信7月之前取消大陸户籍來港
JoseHui
|
回覆 甜甜人妻 的帖子

真係無預計,因識得有些人真係同你捱,自己揍細路,細路還很懂事

anna59
|

叫你亞哥勤力D揾錢比佢使囉!年過半百先生仔,除非大把錢,否則真是自己揾自己苯
janette1668
|
JoseHui 發表於 19-2-10 16:51
大哥年紀大過阿嫂20年,有一兒子3歲,大哥年過半百,收入不多,最近申請來港定居。大哥不是亂花費嘅人,自 ...

最緊要系當事人心甘情願。
外人眼火爆都冇用。
這些中港故事比比皆是。
crystal媽咪
|

你只係家人,愛莫能助
JoseHui
|
回覆 crystal媽咪 的帖子

係明白愛莫能助!阿哥唔爭氣管唔掂老婆。但有問題唔出聲,阿嫂就會覺得無問題,所以在新年飯局,我哋言語上已不退讓。多謝係呢個平台jm給我宣洩一下

crystal媽咪
|
JoseHui 發表於 19-2-11 16:10
回覆 crystal媽咪 的帖子

係明白愛莫能助!阿哥唔爭氣管唔掂老婆。但有問題唔出聲,阿嫂就會覺得無問題, ...

Nancy20090615
|

佢老來得子, 点都為个仔忍. 第時有乜事, 只有靠屋企幫佢.
如果我係你呀嫂, 你講乜我都唔會理你地, 你地鈡意点講咪点講.
csbaik
|
crystal媽咪 發表於 19-2-11 16:13
唔好怪你阿哥,其實可能佢唔係唔爭氣。不過 如果佢開聲嘈,自己可能會理虧。 老婆細咁多……,佢嬲走咗去 ...

都係,你哥哥可能唔鐘意同人嘈,又或者佢enjoy呢