夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

哩個係本來既性格喎~~

琥珀宮

momotang 發表於 19-2-10 23:54
娘家喺附近,不過我媽年紀大,已經幫唔得太多。
探親已經係上個月了,亦已經探左。我同我家人都諗唔明,屋 ...
因你老公想逃避湊仔,生前其實有無同佢商議過點分工合作?你哋共識話生多個,佢會唔會所謂的共識只係做時不避孕咋?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

momotang 發表於 19-2-10 23:29
本來以為有共識下生第二個(等左幾年先生到二仔,大仔已9歲),老公會學識幫手湊,點知原來係我諗多左。
今 ...
應第一個後續同佢講先再要第二個

伯爵府

回覆樓主:

比我實接受唔到,有乜緊要得過自己老婆仔女,如果佢要所謂團年又過夜,我會叫佢同人團飽佢,呢頭家無左佢會更開心,起碼唔使在意一個唔重視自己頭家嘅人

大宅

本來以為有共識下生第二個(等左幾年先生到二仔,大仔已9歲),老公會學識幫手湊,點知原來係我諗多左。
今 ...

你真係太天真,只會苦了自己

伯爵府

回覆樓主:

我好羨慕會take care小朋友既爸爸架 覺得佢地好好 唔單止做返自己爸爸角色果份 仲幫輕媽媽角色
我老公又係自私果種 覺得有我係度 所以好自然 湊兩個小朋友佢覺得我係度 佢大安旨意 放哂心唔會理 隨時自己安排節目去街 就算係屋企 又因為我係度 所以 早午晚三餐我應該整比小朋友食 就算唔整都應該係我捻掂佢 有時我都勁嬲 你都係老豆 點解你好似無責任去做 而我好似奉旨
Btw 湊小朋友果度 我都係做左人阿媽先明白 點解母親節咁偉大 父親節就無咁多人歌頌 不過世上有好多會顧家會湊仔既男人 奈何我自己遇唔到 所以我真心羨慕顧家照顧小朋友 以老婆小朋友感受為先既男人 超好

子爵府

花花b 發表於 19-2-15 21:39
我好羨慕會take care小朋友既爸爸架 覺得佢地好好 唔單止做返自己爸爸角色果份 仲幫輕媽媽角色
我老公又係 ...

好明白你!我嗰件都係咁乜都指意我

子爵府

樓主:睇到你冩嘅內容,真的好有共鳴!
我c6雖然未至於突然飛左去或者出去過夜,但個心就成日吾係度。
我都太後知後覺,近期先越來越看清楚c6,所以都好吾開心。
我生細仔時c6就係乜都唔理,乜都唔想幫,搞到我產後憂鬱;十年嚟都冇心學做好爸爸,學點照顧D細路,點照顧個家。成日要等我踢,佢先郁下,但就吾願吾願咁,冇heart吾上心下次一樣吾記得,吾會做得好。佢太指意我,太依賴我,連佢自己都照顧得吾好,點照顧D細?
我都好攰,佢咁樣好影響夫妻關係,搞到我好心淡!

伯爵府

gilgil39 發表於 19-2-16 23:32
樓主:睇到你冩嘅內容,真的好有共鳴!
我c6雖然未至於突然飛左去或者出去過夜,但個心就成日吾係度。
我都 ...

係 兩個人一齊無咩問題 我都好中意訓教 訓十幾小時絕對無問題 但做左人阿媽後 小朋友起身我就要起身 但我老公唔會囉 小朋友起身佢唔會起 佢唔覺得要起身整早餐比佢地 就算唔整都要起身陪佢地去食早餐啦係咪?點可以要佢地等到12點你起身先食?所以又次次都係我.....其實我都好想訓
我大仔八歲 我都係咁講.....呢八年黎 每次都係叫一叫先郁一郁 有時仲要求其做左就算(要你執手尾)唔係無時間唔係忙 係無個心去做 真係好影響夫妻關係 完全心淡 我角度 愛你既就會唔想你辛苦會幫下你幫輕下 或者一齊做 唔願意做即係愛自己多d.......

男爵府

HOPEFORBB 發表於 19-2-11 04:15
回覆 momotang 的帖子

咁睇得出佢係極自私嘅人,朋友無義務幫你湊,但佢自己就有責任,亦應該清楚,大仔時 ...

無錯。係自私。
心中只有自已。
仲未玩夠好心唔好結婚生仔, 咁就害左人地個女一生。

子爵府

花花b 發表於 19-2-16 23:56
係 兩個人一齊無咩問題 我都好中意訓教 訓十幾小時絕對無問題 但做左人阿 ...

我近排成日同c6 講:你根本吾適合做爸爸。

我諗你嗰件一樣。

有時都怪自己當初冇睇清楚,害左D細路

伯爵府

gilgil39 發表於 19-2-17 09:04
我近排成日同c6 講:你根本吾適合做爸爸。

我諗你嗰件一樣。

我都係成日咁講!你唔配做人老豆
不過算啦 都已經習慣
幸好兩個小朋友好痴同好冧我

子爵府

性格問題,無得改。
其實你生大仔個時,見到佢咁,你就唔應該生第2個。
湊細路身心疲累,你仲要湊2個,我都登你辛苦!

子爵府

花花b 發表於 19-2-17 09:56
我都係成日咁講!你唔配做人老豆
不過算啦 都已經習慣
幸好兩個小朋友好痴同好冧我 ...

同病相憐

我唔習慣,反而係依家先睇清楚。好冇癮!

公爵府

今 ...

二胎問題真係困擾咗好多人,成日都指望個男人生性啲,點解做咗兩個小朋友嘅老豆仲係咁,所以好難改變架喇,一係就好好同佢傾下,睇下有冇效果

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

momotang 發表於 19-2-11 01:41
因為佢班朋友book左酒店,諗住一班朋友過新年。(佢班朋友年紀唔細,但未有小朋友)
...

團年要book酒店過夜?開sex party咋掛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

crystal5142000 發表於 19-2-16 20:11
性格問題,無得改。
其實你生大仔個時,見到佢咁,你就唔應該生第2個。
湊細路身心疲累,你仲要湊2個,我都 ...

係,樓主你寫大仔已經9歲,難得已經到左佢自己可以照顧下自己既年紀,你再生一個newborn 重頭辛苦過,仲要老公唔係點幫到手,真係唔容易我好難想像佢叫你一帶二同佢朋友一齊開party,咁細的BB 邊度適合咁嘈的環境? 樓主,唔知你忍到幾耐,你老公似乎好心野成日想自己去玩,你話當初等左幾年先有細既,係咪佢本身已經等慣左覺得邊有咁易,點知你有左佢估唔到?

複式洋房

加油呀(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至