懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

baby_man_yu 發表於 19-2-15 13:26
而家咪21w宮頸2.7cm,希望下個月檢查會長番,我而家除左番工,星期六日都唔出街留係屋企訓床
...

多休息瞓床
我地呢度好多媽咪都係咁
我宜家都起醫院
加油 !

別墅

而家咪21w宮頸2.7cm,希望下個月檢查會長番,我而家除左番工,星期六日都唔出街留係屋企訓床
...

2.7cm ok, 少過2.5cm先叫短

大宅

...

如果你擔心,其實係咪可以兩星期check一次,唔洗等一個月先check?

別墅

...

但係你咁様仲去返工?加左宮頸環未呀?

別墅

醫生話低過2.5cm先至要加環, 同埋佢話四星期之後再番黎check都無問題
係我自己覺得不安, 始終第一胎咩都唔識

大宅

baby_man_yu 發表於 19-2-15 16:51
醫生話低過2.5cm先至要加環, 同埋佢話四星期之後再番黎check都無問題
係我自己覺得不安, 始終第一胎咩都唔 ...

咁你自己留意多啲,如果有流血,宮縮頻密同有肚痛要立即去睇或入急政。

大宅

baby_man_yu 發表於 19-2-15 16:51
係我自己覺得不安, 始終第一胎咩都唔 ...

Baby_man_yu,現在妳情況如何?
我21週,又係宮頸短。4星期再照。

別墅

mrslau999 發表於 19-3-8 21:24
Baby_man_yu,現在妳情況如何?
我21週,又係宮頸短。4星期再照。

我琴日去產檢,竟然升番有3cm

別墅

回覆 baby_man_yu 的帖子

恭喜妳^^你做過D咩令佢升返?

首頁

尾頁

跳至