第幾周開始胎動?

Jasminehkh
|
我現在系第一胎,胎動系19周的時候,宜家就來22周了,晚上就感覺胎動比較多,第幾周會劇烈一D??
ruby0322
|
20週先FEEL到小小, 之後慢慢開始多, 而家30W郁到有D野頂住, 有時訓唔到, 但係自己又會好開心
moksamuel
|
24週倒開始踢媽媽了,半夜有時一下超痹
s_for_samantha
|
我阿媽同奶奶都話 佢地個陣夜晚胎動到瞓吾到 我宜加16W 一d感應都無 我都想感受下胎動
shashatin1234
|
Jasminehkh 發表於 19-2-11 15:26
我現在系第一胎,胎動系19周的時候,宜家就來22周了,晚上就感覺胎動比較多,第幾周會劇烈一D?? ...

我17w已感覺到胎動。去到21w開始任何時都感覺到bb郁。而架22w都知bb郁既時間,最活躍係朝早5點幾、旁晚、夜晚10點至12點。下午多數瞓教。由初初輕輕掃到而架係大力跳。
ealy
|
本身瘦底,唔知係咪會快啲感覺到!
16wk已經懷疑係咪胎動,心諗第一胎冇咁快。
到而家17wk真係越黎越明顯喇
Coolkuyan
|
我而家第一胎,
15週已經feel到咕嚕咕嚕咁既胎動
bambam813
|
我現在系第一胎,胎動系19周的時候,宜家就來22周了,晚上就感覺胎動比較多,第幾周會劇烈一D?? ...

我都好想感受到胎動,不過現在才14周2
cklvivi
|

我就30週開始好劇烈啦
GCHK
|
我記得差唔多17wk嘅時候
carolcheng0805
|
我而家第18週,朝朝起身,肚皮都突左出黎,硬硬地,實實地咁,按摩或者企起身就入番去
chanlazy
|

第一胎17w有 而加20w 好明顯 一坐低就明顯會feel到
koshiba1988
|
依家第一胎32weeks,我本身瘦底肚皮薄17weeks已經feel到胎動
20weeks後已經郁得好犀利,有時瞓到半夜都會被踢醒
haha748494
|
會愈黎愈覺得明顯,我同你差唔多20W開始feel到。
haha748494
|
haha748494
|
|
我都係大約18wk左右開始feel 到,我個B係早上好靜,下就到晚上就開始勁郁,個感覺好似搞肚痛咁~
最好笑係有一次,我條legging束住肚中間,佢係咁打個果位,我就拉鬆反條legging,先郁得正常!
不過有時真係郁得好大力~
豬仔包包包
|

而家17weeks多d
第一胎
好似仲未feel到胎動
好想快d feel到呀
ryanychu
|
第一胎,肚皮厚,依家19周快20周仲未feel到胎動的感覺,點算?我媽話正常18周就應該feel到了。