婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

人無完美~6299自己都唔係完美~
佢地癲je,連個老公一齊癲,咁你可以忍到幾時,又唔會開心,俾小朋友長期見到都唔好啦~

大宅

如果有人打我女,我諗我唔止爆佢地,我唔會動粗,我一定會報警

點解佢兩個老而不打你個女,仲要你道歉?而你又肯?

複式洋房

MrsPerthLiu 發表於 19-2-13 00:23
如果有人打我女,我諗我唔止爆佢地,我唔會動粗,我一定會報警

點解佢兩個老而不打你個女,仲要你道歉?而 ...

為左個老公囉

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

就當所有野都係兩老唔岩, 就當你老公唔使你同6299道歉, 但你爆完人, 又唔搬得走, 爆黎做乜? 咪盞日後大家更加面左左, 兩老亦更加睇死你無本事搬走, 你唔係以為爆完人地就會俾面你呀?
爆人之前, 唔該計下自己有幾多籌碼先啦, 無本錢就要忍啦(係難聽但係事實)
如果你真係為左個女好, 都要搬架啦, 慳D咪慳D囉, 總好過日日家嘈屋閉嘛?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

瑤瑤~ 發表於 19-2-12 18:29
就當所有野都係兩老唔岩, 就當你老公唔使你同6299道歉, 但你爆完人, 又唔搬得走, 爆黎做乜? 咪盞日後大家更 ...

我都係咁諗...

唔好話老公難做,住埋一間屋成日嘈,都唔方便啦。既然唔滿意,慳d都要搬

複式洋房

瑤瑤~ 發表於 19-2-13 02:29
就當所有野都係兩老唔岩, 就當你老公唔使你同6299道歉, 但你爆完人, 又唔搬得走, 爆黎做乜? 咪盞日後大家更 ...

首先,我吾係得我6299個度有得住,我媽度都可以住,我又吾洗佢幫我湊女,又吾係食佢,根本無野有求於佢。個問題係佢睇中我老公弱點。

男爵府

Elvab 發表於 19-2-13 14:09
首先,我吾係得我6299個度有得住,我媽度都可以住,我又吾洗佢幫我湊女,又吾係食佢,根本無野有求於佢。 ...

咁你唔搬返去外家住
唔係話乜嘢
呢咁嘅老公
搬返外家住都係遲早嘅事

複式洋房

xavierma215 發表於 19-2-13 14:50
咁你唔搬返去外家住
唔係話乜嘢
呢咁嘅老公

已經半搬左番去住啦

男爵府

Elvab 發表於 19-2-12 00:43
每次同6299鬧大架,我99都會發哂癲咁打黎鬧爆我老公,之後就輪到我62,佢地每次都會用脱離母子/父子關係威 ...

忽略 ignore 是最好方法

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Elvab 發表於 19-2-12 12:16
我就係想同佢地老死不相往來,但我老公吾想嘛,佢係超級媽寶又孝順,點會咁做
...

你企硬咪得囉, 你老公根本就睇死你咋嘛, 你又有阿媽生佢又有阿媽生, 你自己諗清楚啦
總有離別的時候

別墅

回覆樓主:

1,你99知自己0的仔唔係自己湊關係其實好唔close.佢擺明想搶你個女彌補一下自己果時無得湊.
2,佢真心想攪到你同你個女將來關係都唔好.因為佢都係咁,覺得你有乜資格好過佢.
3,另你老公白痴左,令你99覺得你委屈佢係唔會同情你,只會覺得自己贏左,個仔只需要呀媽,你只係陪襯.佢不能自拔更加為難你,因為佢有快感.
4,你99應該錫你叔仔多好多.
解決方法:叫老公諗下邊個先係陪埋佢下半世.你同老公加個女一齊搬出去住.叫你老公做到佢地一發癲個仔就唔理佢.唔係不孝,只係唔好似老賣老以為自己惡晒.正正常常個仔咪唔會唔理佢囉.

複式洋房

屠龍女皇 發表於 19-2-14 02:45
1,你99知自己0的仔唔係自己湊關係其實好唔close.佢擺明想搶你個女彌補一下自己果時無得湊.
2,佢真心想攪到 ...

十分同意。我老公話會搬走,佢再發癲都吾會理佢,我吾敢完全相信,聽住先。

子爵府

回覆樓主:

如果俾你99知道,你每次道歉後都會有禮物收,仲愈收愈名貴嘅話,你估你99仲爆唔爆你?

複式洋房

馬爾太 發表於 19-2-14 18:37
如果俾你99知道,你每次道歉後都會有禮物收,仲愈收愈名貴嘅話,你估你99仲爆唔爆你?
...

心理不平衡啦

珍珠宮

不如快D搬啦!

複式洋房

anna59 發表於 19-2-14 21:01
不如快D搬啦!

物色緊

別墅

Elvab 發表於 19-2-14 12:56
十分同意。我老公話會搬走,佢再發癲都吾會理佢,我吾敢完全相信,聽住先。
...

一個女人生佢出黎,另一個女人幫佢生.唔會永遠只有99惡晒.佢覺得要盡孝咁佢更加要愛錫老婆.
結論係~一個99係咪好既呀媽,睇佢點處理婆媳關係就知。如果錫個仔為個仔好,唔會成日因為佢本人既自私攪到個仔家庭不和,最終受苦既咪又係佢自己個仔.好心0的99唔好美化自己既惡毒!

公爵府

Elvab 發表於 19-2-12 12:12
我老母養我26年都吾捨得要我受委屈,我入門2年已經受過無數次,每次番娘家見到a媽個心痛樣,我係度諗我係 ...

如果你們無小朋友就分開一段時間,叫C6找不到你一段時間,雙方也可以泠靜一下,睇吓C6是否值得你再受委屈 ? 叫你父母好好教訓一吓C6,告訴他"我生養女兒目的不是為左受氣的"明白的告訴C6,如果你無能力保護妻兒就別做男人,咪誤左你的青春。

珍珠宮

回覆 Elvab 的帖子

希望你快D揾到屋,搬走左先有希望

首頁

尾頁

跳至