有刺的感情

Elvab
|
本來我同我老公感情好好,因為6299心裡有條刺。首先我6299係個好中意嫌三嫌四,一言堂既人,就算我吾中意我都無係佢地面前黑面或發脾氣過,我最多私底下同老公呻。我老公就會幫住佢地,反而話哂我或我媽轉頭,慢慢我都無係佢面前呻咁多,令我覺得最委屈最難受既係每次同6299嘈架,我老公都會推我出去同佢地道歉認錯,就算佢平時幾錫我幾寵我幾遷就我,係尼d關鍵時刻無保住我,個心仲係那住那住咁,有心淡既感覺。
tansyneko    發表於 19-2-12 14:53
Nancy20090615
|
尼d问題冇解決之日,跟本同5到一斉住又要一斉住,聽有一日反大面收場。上黎呻下抖下氣。
Rainyok
|
Elvab 發表於 19-2-12 01:11
本來我同我老公感情好好,因為6299心裡有條刺。首先我6299係個好中意嫌三嫌四,一言堂既人,就算我吾中意我 ...

妳老公咁幫6299,妳真係好難做
妳同佢講我唔喜歡妳咁幫佢哋
妳再係咁偏幫佢哋,終有一天我
會忍唔住同妳離婚

妳老公係真心愛妳就會改善
否則無咩改變,咁妳就好好考慮清楚
係咪可以同佢過下半世

我朋友個情況就係同妳一樣
結果忍唔住同C6離婚,現在
自己同個小朋友生活得幾開心
ernbe
|
比你老公知道,如果關鍵時刻佢肯推自己出黎,代替你,咁佢就可以由好老公進化為完美
cherriesit
|
本來我同我老公感情好好,因為6299心裡有條刺。首先我6299係個好中意嫌三嫌四,一言堂既人,就算我吾中意我 ...

「每次同6299嘈架⋯」
通常嘈關於乜嘢?
可否減少接觸或是保持沈默?扮聾?
如果同老公相愛,因為老爺奶奶而不和很可惜。
Elvab
|
Rainyok 發表於 19-2-12 08:12
妳老公咁幫6299,妳真係好難做
妳同佢講我唔喜歡妳咁幫佢哋
妳再係咁偏幫佢哋,終有一天 ...

我有講過,佢話吾係幫住佢地,只係想一家和睦相處。
Elvab
|
ernbe 發表於 19-2-12 09:01
比你老公知道,如果關鍵時刻佢肯推自己出黎,代替你,咁佢就可以由好老公進化為完美
...

邊有可能,佢咁怕佢老豆老母
Elvab
|
cherriesit 發表於 19-2-12 10:30
「每次同6299嘈架⋯」
通常嘈關於乜嘢?
可否減少接觸或是保持沈默?扮聾?

多數都係嘈a囡d野
因為我宜家同6299半同住既
佢地多意見到令人心煩個隻
又中意嫌三嫌四.我都忍左成年先爆
20150618bb
|
幾仟年來..........................無法解決的社會問題,但勿上心,搬開會好的
o_____o
|
Elvab 發表於 19-2-12 12:09
多數都係嘈a囡d野
因為我宜家同6299半同住既
佢地多意見到令人心煩個隻

點樣半同住?自己一家搬開得唔得?
同佢地嘈交時自己有冇講好過份的說話?如果爆完佢地又要道歉,咁勸你慳返啖氣不要嘈。
Elvab
|
o_____o 發表於 19-2-12 13:21

點樣半同住?自己一家搬開得唔得?

2邊住,有4日係我媽度,有3日係6299度。
我6299傻個吾願接受自己有錯既人,當我爆佢地既錯時,佢地就會發哂癲,搵我老公夾係中間,我老公就會推我出去道歉認錯。每次都係咁
小豬澄
|
咁不如搬出去住算啦

我6299有錯但我唔會話佢地錯 我直頭唔理

因為太清楚佢地係點

不過背後有同老公講 只要唔爆到枱面上 枱下點傾都無問題 何必自尋煩惱
ernbe
|
老公起中間頂一頂,其實就最和睦
Elvab
|
小豬澄 發表於 19-2-12 15:35
咁不如搬出去住算啦

我6299有錯但我唔會話佢地錯 我直頭唔理

我都係忍無可忍先爆左佢地
Elvab
|
ernbe 發表於 19-2-12 17:09
老公起中間頂一頂,其實就最和睦

難聽講句,我老公廢頂吾到
小豬澄
|
Elvab 發表於 19-2-12 17:19
我都係忍無可忍先爆左佢地

咁講 就自知道自己父母錯都唔會想其他人去鬧佢地

我媽成個人都係錯 但我唔準我老公出聲 我更加唔會出聲 因為佢唔會聽人講 你嘈佢只會令件事惡化 唔會有幫助

我6299錯到一佃點 但我地都唔會開聲 搬走 得閒先番去睇下就算 無必要家嘈屋閉。如果道歉能了事 我會道 怎至我代過我老公向我99講對唔住

退一步海闊天空

有D人佢係唔會改佢既性格同生活習慣 但我地可以控制或者選擇自己想要既生活
appledai
|
忍字頭上一把刀,門長命。不說話,不理不睬