親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cattz288 發表於 19-2-21 16:31
果朝我地搵食早餐果間餐廳都騰左三四個字! 左轉右轉

其實行地面易過行 B1過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-21 16:35
其實行地面易過行 B1過

之前無留意, maple/oak幢!原來要去另一幢餐廳!平時酒店早餐都係喺樓下多!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-21 16:53
之前無留意, maple/oak幢!原來要去另一幢餐廳!平時酒店早餐都係喺樓下多!
...

舊年去時 早餐係 oak 留下 今年改左

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-22 14:37
舊年去時 早餐係 oak 留下 今年改左

原來搬埋! 我地跟時間去, 可能太早, 亦唔見其他人 得我地喺遊樂場果個位團團轉

放下自在

大宅

yp26 發表於 19-2-21 06:52

包每人每日衣服,雪具, 早餐 ,房間

請問太約上年幾月訂,謝謝。

子爵府

connie_51 發表於 19-2-25 21:26
請問太約上年幾月訂,謝謝。

我4月尾訂的

水晶宮

即係你同TK訂左4日3夜package (成人$3999,小朋友$2999)。 另外自己加私人教練2日?
天空之城, 快樂之地

男爵府

唔好意思, 請問你CNY 4日3夜, 滑雪同唔滑雪, 大人同細路分別幾錢呀
因為TK滑雪時間比較短, 有啲想早啲滑, 諗緊如果再去, 自己租gear定經TK好

大宅

回覆 fatfat-hippo 的帖子

TK 冇得唔滑雪唔租GEAR, 只有一個價錢
正因為咁, 我才跟WINTERFRIEND訂, 冇跟TK
winterfriend可以自己customized package, 可以自己寫晒要D 咩, 再叫佢QUOTE 價錢
但要記得寫楚幾多人, 幾多日酒店, 滑雪時間, 租D咩, 如衫褲, GEAR, SKI PASS, 教練.
我上年十月訂WINTERFRIEND的.
早去個場少人, 好玩好多, 又唔洗點等. 加上WINTERFRIEND第一日已經比晒所有VOUCHER你, 唔洗朝朝搵人拎.

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-12 10:56
共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日 ...

請問 大明resort 是自己book 定跟kt travel book?邊間resort? 如果第一次滑雪,7 歳應該join 一曰定 兩曰?

男爵府

粟米沙律 發表於 19-2-27 10:20
回覆 fatfat-hippo 的帖子

TK 冇得唔滑雪唔租GEAR, 只有一個價錢
正因為咁, 我才跟WINTERFRIEND訂, 冇跟TK
winterfriend可以自己customized package, 可以自己寫晒要D 咩, 再叫佢QUOTE 價錢
但要記得寫楚幾多人, 幾多日酒店, 滑雪時間, 租D咩, 如衫褲, GEAR, SKI PASS, 教練.
我上年十月訂WINTERFRIEND的.
早去個場少人, 好玩好多, 又唔洗點等. 加上WINTERFRIEND第一日已經比晒所有VOUCHER你, 唔洗朝朝搵人拎.
我就係想早啲滑, 等11點TK派票租gear真係好浪費時間
但Winterfriend真係得你一個讚, 個個JM都有不太愉快經歷, 我唔係話你係媒, 但真係要諗諗先, 雖然佢可以custom make

水晶宮

cattz288 發表於 19-2-15 09:18
好玩呀!有滑水泡, 橡皮艇, 雪兜, 仲有坐喺度"滑冰", 我仔玩到唔捨得走! 最好買埋整雪球夾, 果樹賣10000wo ...

我同老公都有玩呢個。因成人身體重, 所以玩左一陣, 雙手已經好倦
天空之城, 快樂之地

伯爵府

fatfat-hippo 發表於 19-2-27 23:22
但Winterfriend真係得你一個讚, 個個JM都有不 ...

TK 都可custom made㗎。
今年聖誕我搵緊TK 報價,4日3夜,私人團,私人教練,第四日包埋車去仁川機場。佢報咗價,我仲考慮緊。

當然你跟佢大團就無得custom made。但私人團就你想點玩都得。

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-2-28 08:38
我同老公都有玩呢個。因成人身體重, 所以玩左一陣, 雙手已經好倦
...

係!大人好難玩架! 小朋友容易好多! 見到有個肥哥哥玩, 心諗, 你都玩到, 咁厲害? 果然, 玩左幾下就走左
放下自在

大宅

fatfat-hippo 發表於 19-2-27 23:22
但Winterfriend真係得你一個讚, 個個JM都有不 ...
都係架, 所以我都好奇怪, 係我要求低, 定係比較好彩.
之前都有問呢度的jm, 都有好評, 我才放心.
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22087073&extra=&page=1

可能WINTERFRIEND主要用英文溝通, 而tk用中文, 比較親切

大宅

我估大部份原因都係我只當winterfriend係幫手買TICKET的AGENT, 唔當佢係團
所以除左幫我BOOK車, 酒店, GEAR等等, 所有其他野自己搞我係OK的.
其他JM 覺得要好似旅行團咁TAKE CARE, 所以winterfriend 做不到.
各取所需, 最緊要安全同開心!

大宅

yp26 發表於 19-2-13 06:14
我地今年都係大明玩左4日3夜 真係幾好玩 滑足 4日都唔夠皮 下年想再去 大明都去左2次 想試下去其他場 但佢 ...

請問用左幾多錢呀?

男爵府

anniellm 發表於 19-2-28 08:38
TK 都可custom made㗎。
今年聖誕我搵緊TK 報價,4日3夜,私人團,私人教練,第四日包埋車去仁川機場。佢 ...
請問佢私人教練大約幾錢每日幾小時
我想每日早啲滑雪, 唔想日日等到11點先可以租gear, 好浪費時間

男爵府

粟米沙律 發表於 19-2-28 11:01
都係架, 所以我都好奇怪, 係我要求低, 定係比較好彩.
之前都有問呢度的jm, 都有好評, 我才放心.
https://ww ...
咁有得揀, 我都會傾向用中文英文唔好, 費事嚇親人啦

子爵府

matthew100007 發表於 19-2-28 13:09
請問用左幾多錢呀?

大人3999 小朋友 3599。
私教2500 三小時

首頁

尾頁

跳至