親子旅遊

跳至

首頁
45678...20

尾頁

大宅

環保接龍勳章

回覆 粟米沙律 的帖子

感謝你

大宅

cattz288 發表於 19-2-14 22:13
原來b1打通係今年既事黎! 我地都係住oak, 朝早行去maple食早餐好遠
...
我一家朝朝都訓到好晏, 冇食過酒店的早餐

大宅

fatfat-hippo 發表於 19-2-15 00:31
請問如果去到大明會改行程, 即會加買lift pass, 加買snowyland/ocean world, 有日突然唔滑雪, 咁點俾/退錢: ...
點樣有日突然唔玩先? 去到? 定之前?

我跟WINTERFRIEND, package 包左GEAR同SKI PASS, 冇得拆開訂. (基本上你租得GEAR, 都會坐LIFT吧....)
訂左幾多日就幾多日, 冇得退錢, 但去到可以當日改. winterfriend 有staff 在tourist information centre, 可以即日幫你改.
臨時加教練都可以. 我都係果日去到, 再問可否加教練.

大宅

環保接龍勳章

請問大家都跟local tour book package嗎?
有冇人直接係官網book房?
聖誕時間的房要早幾多個月book?
我3大2小,book4人房夠住嗎?
謝謝

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

想問有無jm join過travelwebsite滑雪1日團?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 19-2-15 11:10
我之前去, 日本滑雪場就真係只得滑雪場, 最多加一個溫泉, 唔係洪川大明呢種RESORT. 咁多野玩

...

噢!咁同大明差不多
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 19-2-15 11:13
我一家朝朝都訓到好晏, 冇食過酒店的早餐

哈哈! 佢個餐廳開8-9, 8點半就唔比入, 我地兩朝都食, 雖然選擇唔多, 但幾韓式架, 老公埋怨日日都咁早起
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-2-15 12:05
噢!咁同大明差不多
唔係喎, 大明好多其他野玩....

起碼有K1 SPEED, PLAYHOUSE, 同一堆機動遊戲, SAUNA
我上次日本的RESORT, 晚上只有浸溫泉, 冇其他活動

象牙宮

粟米沙律 發表於 19-2-15 12:29
唔係喎, 大明好多其他野玩....

起碼有K1 SPEED, PLAYHOUSE, 同一堆機動遊戲, SAUNA

其實日間滑雪, 晚上溫泉夠架喇! 太攰玩唔到其他
放下自在

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-15 11:05
回覆 cattz288 的帖子

收到, 多謝分享~ 除咗滑雪仲有去邊度玩?

book左1day railbike/南怡/小王子, 結果日日都morning call 最後一天自然醒, 決定去龍山汗蒸幕, 後悔無早d起身去, 唔夠盡興
放下自在

男爵府

畀面勳章

踩railbike凍唔凍? 我都諗住再去, 當年細仔未腳未夠長踩只可以叫我地踩快D, 今年佢應該可以一齊踩, 我都諗住去南怡島睇下, 諗起都開心

子爵府

fatfat-hippo 發表於 19-2-15 00:35
你地好勁呀, 我兩個仲細, 返房抖完好難再出去玩

休息一個鐘都 ok

子爵府

fatfat-hippo 發表於 19-2-15 00:44
有微波爐咩, 我唔覺嘅, 喺邊個位呀

超市出面有

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-15 11:10
我之前去, 日本滑雪場就真係只得滑雪場, 最多加一個溫泉, 唔係洪川大明呢種RESORT. 咁多野玩

...

所以大明配套唔差 幾好

男爵府

cattz288 發表於 19-2-13 18:41
係tk包車定大明車係睇tk團友多唔多, 我地初四去就多, 所以係tk包車, 連day 1未check in 時既行李都唔駛放l ...

我同你同一日去喎(emoji)

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-15 13:54

踩railbike凍唔凍? 我都諗住再去, 當年細仔未腳未夠長踩只可以叫我地踩快D, 今年佢 ...

唔算凍! 帶埋圍巾, 遮住鼻口!
最凍係玩埋vr, 原來要除手套, 拎住個眼鏡玩!因為要感應! 果幾分鐘凍到雙手勁痛
放下自在

象牙宮

Tigerpooh 發表於 19-2-15 14:25
我同你同一日去喎(emoji)

講錯左, 應該初五先入雪場, 星期六勁多人
放下自在

象牙宮

粟米沙律 發表於 19-2-15 11:16
點樣有日突然唔玩先? 去到? 定之前?

我跟WINTERFRIEND, package 包左GEAR同SKI PASS, 冇得拆開訂. (基本上 ...

winterfriend每朝幾點派lift pass?
放下自在

象牙宮

cattz288 發表於 19-2-15 09:18
好玩呀!有滑水泡, 橡皮艇, 雪兜, 仲有坐喺度"滑冰", 我仔玩到唔捨得走! 最好買埋整雪球夾, 果樹賣10000wo ...

要買定呢個雪球夾!! 開頭以為係場地有供應, 亞女仲問其他小朋友借玩一下

【儿童雪球夹子发射器堆雪人夹雪球器玩雪玩沙工具打雪仗神勺器玩具】https://m.tb.cn/h.3F5yYHu 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥3Md7bGY3QqD¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-2-15 01:15
如果跟TK, DAY 1就要決定邊日玩SNOWYLAND/OCEAN WORLD, 而LIFT PASS可在前一晚8PM前通知, 唔滑雪無錢退
...
我都剛跟TK去大明2日1夜, 個問題我係問跟winterfriend嘅JM, winterfriend會點安排, 做個參考
請問你記唔記得TK前一晚加lift pass的話, 幾錢張

首頁
45678...20

尾頁

跳至