親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

waiyees 發表於 19-2-18 21:13
我也幫襯了TK travel三年了,伛地的one day tour也好好。

嘩 你都跟左佢地三年 我二年 都覺得唔錯 幾好 幾個教練都超好人

子爵府

tingkit 發表於 19-2-17 15:42
但真係安排得好麻麻同永遠冇人答你嘢

我都有試過搵佢地 但等左好耐 都真無無人覆
但係出發前 3星期到 林住再試下問 因為我想再搵多一日教練 但問左幾間 都 full 哂 出奇地個日有覆得好快喎 成朝同 我 whatapps 最後都有搵到教練

但佢 C's 真係比超其他 回覆得慢好多好多 慢到自已都唔記得 send 過 email 比佢地

伯爵府

yp26 發表於 19-2-13 06:14
我地今年都係大明玩左4日3夜 真係幾好玩 滑足 4日都唔夠皮 下年想再去 大明都去左2次 想試下去其他場 但佢 ...

請問你哋4日3夜大約幾錢?依家問緊TK今年聖誕報價,想參考一下

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-18 18:48
呢個價算平啦. 我都係幫襯WINTERFRIEND, 一上SHUTTLE BUS 己經比左個FILE我, 裝晒所有SKI PASS, HOTEL, BRE ...

你就好,我嗰個淨係識英文,我買左snowyland 同ocean world 嘅飛,本來我唔知去唔去好,我問佢地需唔需要買定,佢叫我買左先話去到可以decide 去唔去,可改or refund,從來冇問過我就幫我安排我最後一日去,但我最後一日已經安排左第二 d嘢,唔夠時間去我想退又話冇得退,改期個on-site manager 又好唔願意改咁,後來我whatsapp佢地公司話點解你地之前又話得嚟到又唔得,個on site manager 就狂用另一個電話打俾我話會幫我改。
巴士時間問n次都唔覆,地點又唔覆,臨去之前一日求其俾一班車我叫我搭,我再問之下先知原來有三班車,同埋上車地點唔同嘅,其中一班就係我酒店附近。

大宅

ocean world 我見收8點但file寫5點,我問on site manager 究竟收幾點,佢又話6點又話預時間沖涼,我最後玩到七點幾八點,我唔知幾點唔俾入,snowyland file 寫4:30完,但睇你地講原來有夜晚,我on site 同manager 傾過唔夠時間去佢都冇話我知有呢個option。
回程班巴士先慘,冇人通知過我幾點,淨係我收到file先知幾點,後來我想改早d走,佢地話有一班車早d,會幫我book,但原來冇book,時間亦唔係佢地講嘅時間,最後我要等到架車有位淨我先可以上,一家人响個露天巴士停車場度落住雪等左差唔多半個鐘。

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-18 18:48
呢個價算平啦. 我都係幫襯WINTERFRIEND, 一上SHUTTLE BUS 己經比左個FILE我, 裝晒所有SKI PASS, HOTEL, BRE ...

教練我之前話想識中文,但最後只識英文,不過個教練係好好嘅。教練值得一讚
我收到嘅voucher 冇我另外兩位家人嘅名,佢地叫我自己寫,on site manager 就話唔寫都得,結果換飛唔得,我自己寫返都唔得,又要返轉頭攪,但從來冇人問過我其他家人嘅名。返到去同on site manager 講就淨係問我邊個counter 話唔得。

唉,但我見有人用又好快回覆跟得好好,可能我唔好彩

大宅

咁你真係有點慘, 我果個好好喎, 跟得好足.
你邊幾日去? 我2月4入, 2月7走.

比錢前已經比晒家人所有資料佢, 落訂後, 張RECEIPT 已經有齊家人資料, BOOK左的shuttle BUS 來回程資料, 我BOOK左的ITEM等.
一上SHUTTLE BUS, 個STAFF比個FILE我, 入面有齊所有VOUCHER, 介紹, 地圖, 好詳細.
去到大明, 個STAFF帶一日團去租野, 拎TICKET. 我去SKI SHOP買野. 之後因為失散左, 我即刻WHATSAPP幫我跟單個STAFF, 佢5分鐘內覆我, 話搵人幫我. 後來我搵番帶隊果個STAFF, 佢即刻要我WHATSAPP, 驚我再走散. 帶隊果個又識英文, 又識普通話, 仲識少少廣東話.
跟住佢帶我一家去酒店, (當日果架車得我一家住酒店) 仲係大堂等我地換衫, 然後鎖行李入LOCKER. 再帶我地去滑雪場. 教我地換SKI PASS, 租GEAR. 之後又帶我們等教練. 我地同教練會合後, 佢才走. 等緊換PASS的期間, 佢仲不停同我2個女玩, 同佢地用英文傾計. 又問我女廣東話點講. 最搞笑係同我老公傾計, 話香港樓價好貴, 問年青夫婦婚後住邊.

整個過程, 除左要等佢搞掂一日團才帶我們去酒店外, 其餘都好好. 如果再去, 我地識路. 不用他帶就不用等. 所以下年都會幫襯番winterfriend.

見到好多人都話SERVICE唔好... 得我話好... 搞到我好似做'媒咁....

返首爾的SHUTTLE BUS, 佢冇CHECK名, 只有2條隊, 一隊去明洞, 一條去弘大. 因為point to point所以好快... 好似7點半已經到弘大.

子爵府

虎到金來勳章

我都用過Winterfriend, 又係要不斷追等好耐先有人覆, 我唔係買package, 係搵教練, 好驚俾左錢又甩底, 而家問教練攞左contact, 下次可以直接搵, 唔駛經agent

子爵府

anniellm 發表於 19-2-19 08:18
請問你哋4日3夜大約幾錢?依家問緊TK今年聖誕報價,想參考一下

我4-7/2 大人3999 小朋友 3699

子爵府

tingkit 發表於 19-2-19 11:22
教練我之前話想識中文,但最後只識英文,不過個教練係好好嘅。教練值得一讚
我收到嘅voucher 冇我另外兩位 ...

真係好慘下 最慘係問左又唔覆(emoji)(emoji)

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-19 12:14

我估唔知係唔係幫我跟嗰個做得唔好,我去到冇人帶我去酒店,我地係自己去check in,去完揾tourist centre 俾埋尾數,跟住攞gear 攞pass 攞飛全部都自己攪,淨係提醒我地唔好遲到揾教練

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-19 12:14

係,我最後又唔覺我上左嗰架車有check 名,但我地上埋就真係冇哂位,但佢地同我講話架車滿左,我冇book就要等人no show,如果你地用Winterfriend 就問下幫你嗰個係邊個先,千祈唔好用我嗰個agent

大宅

yp26 發表於 19-2-19 20:37
我4-7/2 大人3999 小朋友 3699

請問呢個價包咗4日3夜什麼,thx

男爵府

yp26 發表於 19-2-19 20:39
真係好慘下 最慘係問左又唔覆(emoji)(emoji)
我仲諗住下次有機會搵佢book添

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tingkit 發表於 19-2-19 22:07
我估唔知係唔係幫我跟嗰個做得唔好,我去到冇人帶我去酒店,我地係自己去check in,去完揾tourist centre ...

咁亂! 拎住咁多行李真係死火喇! 即係佢地無guide喇! 咁相對tk就好好多, 有包車, 去完租衫公司已直接可到雪場, 行李放車, 玩左之後就派酒店key, 拎完行李就返房!
放下自在

子爵府

connie_51 發表於 19-2-19 22:19
請問呢個價包咗4日3夜什麼,thx

包每人每日衣服,雪具, 早餐 ,房間
吊車 、 頭盔同滑雪手套唔包

子爵府

cattz288 發表於 19-2-20 07:27
咁亂! 拎住咁多行李真係死火喇! 即係佢地無guide喇! 咁相對tk就好好多, 有包車, 去完租衫公司已直接可到雪 ...

真係睇下遇到咩人 跟得足唔足
自己搵唔係唔得 但曬些時間

TK 同星程應該都跟得好好 起碼有咩問都好快回覆 依樣先好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-21 06:54

真係睇下遇到咩人 跟得足唔足

地方大, 拎晒行李兩頭騰都夠煩喇!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-21 16:14
地方大, 拎晒行李兩頭騰都夠煩喇!

真係如果唔識路 要兩頭騰真係好嘥時間

象牙宮

yp26 發表於 19-2-21 16:26
真係如果唔識路 要兩頭騰真係好嘥時間

果朝我地搵食早餐果間餐廳都騰左三四個字! 左轉右轉
放下自在

首頁

尾頁

跳至