烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

近期 Cuisinart 有隻新的 AF+焗爐 (TOA-60HK), 睇過唔係好啱心水, 但係搵唔到市面上其它牌子有AF+焗爐功能的, 請問有無人知? 謝謝.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

無~

不要為一棵樹而放棄整個森林,買翻一般焗爐吧。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

買d 字頭的焗爐,有風扇,風扇得佢有發熱缐,原理似airfryer 。加埋雙玻璃存氣d,都炸到下燒肉、燒雞、同薯條。焗爐又可以整蛋糕大d、麵包。

大宅

cuccw 發表於 19-2-12 19:54
買d 字頭的焗爐,有風扇,風扇得佢有發熱缐,原理似airfryer 。加埋雙玻璃存氣d,都炸到下燒肉、燒雞、同薯 ...

Delonghi?

男爵府

warpaper 發表於 19-2-13 14:19
Delonghi?
Yes. 佢個風扇出風位有發熱線,而T牌就好似冇,你比較下。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Airfryer 原理係由上而下吹熱風而産生氣流,熱風循環不停由食物中穿過類似有油炸既作用。

熱風對流焗爐原理都差不多,可是設計用途方向不同,未能達到Airfryer 炸野既效果。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

cuccw 發表於 19-2-13 16:00
Yes. 佢個風扇出風位有發熱線,而T牌就好似冇,你比較下。

請問那一隻型號?

男爵府

買左delonghi SFORNATUTTO maxi, 好彩找到陳列品,平好多。so far 焗過自己切的薯條,急凍炸魚柳,好好味,與油炸的脆冇乜分別,其實焗爐用少少油就可以做差不多的效果。可以上YouTube 比較下。

大宅

cuccw 發表於 19-2-16 23:17
買左delonghi SFORNATUTTO maxi, 好彩找到陳列品,平好多。so far 焗過自己切的薯條,急凍炸魚柳,好好味, ...

請問這部是不是和你個部一樣? 只是顔色唔同?

男爵府

Lavonne 發表於 19-2-17 23:07
請問這部是不是和你個部一樣? 只是顔色唔同?
是的

大宅

cuccw 發表於 19-2-18 00:23
是的

請問爐温準嗎? 爐温平均嗎? 請問你買幾多錢?謝謝你!

男爵府

Lavonne 發表於 19-2-18 00:37
請問爐温準嗎? 爐温平均嗎? 請問你買幾多錢?謝謝你!
在上海街買了個溫度計,爐溫準呀, 都算平均,當然爐上面同入面會熱d。我買的是陳列品(百老x),幾百蚊咋,少花但有保養好彩冇大問題。

首頁

尾頁

跳至