想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

Momofan2018 發表於 19-2-13 11:22
做左ivf 失敗,之後自然中

你係點調理?我已經針灸、中藥、維他命加運動咩都做齊晒

洋房

jc92606 發表於 19-2-13 17:13
Hi, 我39,同你一樣ivf失敗,第一次唔著床,第二次中但小x左,而家想自然,因為不斷打針谷卵真係好辛苦, ...

唔好放棄,只要堅持先見到希望。加油

洋房

jc92606 發表於 19-2-13 17:15
你係點調理?我已經針灸、中藥、維他命加運動咩都做齊晒

除咗呢啲,我都有上淘寶買暖宮貼,同埋最緊要保持心情開朗

大宅

Momofan2018 發表於 19-2-13 18:41
除咗呢啲,我都有上淘寶買暖宮貼,同埋最緊要保持心情開朗
我覺得心境好緊要,我有朋友亦係高齡,佢七年前去驗亦係子宮衰退,加上老公D精子質素唔好,所以直接IVF。結果一中中左三個,而家三個已經七歲。佢同我講一定要放鬆心情,如果唔係條路好難走

民房

Momofan2018 發表於 19-2-13 18:40
唔好放棄,只要堅持先見到希望。加油

我都唔想放棄,但身心真係好累,我上年12月頭流產,之後同c6都想試自然,因為我地驗過晒雙方都冇大問題,醫生唯一解釋就係話我高齡,我其他amh、LH、FSH都正常,經期都好準,我諗,不如再試自然啦,所以就再出去搵婦科醫生諗住check住排卵再自己dodo去試,點知尋日同c6去見醫生,佢叫我唔好size時間自己試,親40前叫我去盡ivf佢,唉!個醫生一講完我心情真係跌落谷低

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-2-12 19:07
我今年38歲,結左婚差不多5年,無特別計劃想要小朋友,但眼見身邊好多朋友生,發現自己原來都想要做媽媽。 ...

.

複式洋房

beibei15 發表於 19-2-20 16:36

.

.

大宅

jm加油啊,做IVF啦,個數值係低在少少,取多幾次卵可能得呢

複式洋房

請教 咩係 amh?

複式洋房

Taylor1222 發表於 19-2-12 21:13
咁啱嘅,我都係今年38,但amh 得0.65, 都係睇周E生,大家一齊努力!
你幾時開針呀?
...

我都係睇周醫生的,今年39歲,她都係話我卵巢早衰,我舊年搵咗她做咗一次IVF,之後都係失敗告终,準備重新促排,希望你顺顺利利,一次就Bingo

大宅

Kelly-Mei 發表於 19-3-13 12:00
我都係睇周醫生的,今年39歲,她都係話我卵巢早衰,我舊年搵咗她做咗一次IVF,之後都係失敗告终,準備重新 ...

多謝妳

你仍睇緊周醫生?
希望大家順利

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-2-12 19:07
我今年38歲,結左婚差不多5年,無特別計劃想要小朋友,但眼見身邊好多朋友生,發現自己原來都想要做媽媽。 ...

我今年39歲啦,我第一次都唔成功,唔好比自己太大壓力,我相信只要唔放棄,BB一定會來的,加油!我都係搵仁安醫院的周醫生

大宅

Kelly-Mei 發表於 19-3-13 12:28
我今年39歲啦,我第一次都唔成功,唔好比自己太大壓力,我相信只要唔放棄,BB一定會來的,加油!我都係搵 ...

我一陣驗血,晏少少會知結果...經過左成個月打針,抽血丶抽卵同放卵咁多個經歷,結果無論係點,我都會欣然接受。自己可以做嘅已經做左,唔得我都無辦法,唯有休息下再決定再做唔做

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-3-13 12:39
我一陣驗血,晏少少會知結果...經過左成個月打針,抽血丶抽卵同放卵咁多個經歷,結果無論係點,我都會欣然 ...

你移植咗胚胎,希望你一次Bingo,心態比任何嘢重要

複式洋房

Taylor1222 發表於 19-3-13 12:06
多謝妳

你仍睇緊周醫生?

我上個月移植失敗咗,調理緊身體重新促排!

大宅

Kelly-Mei 發表於 19-3-13 12:56
我上個月移植失敗咗,調理緊身體重新促排!

調理身體養下卵,BB好快會搵我地

大宅

Kelly-Mei 發表於 19-3-13 12:55
你移植咗胚胎,希望你一次Bingo,心態比任何嘢重要
多謝你,講真我之前都會好擔心唔得點算,但驗血日子愈近,發現自己愈唔緊張,因為知道結果已定,就算偷驗都無意思~

大宅

Beanbean123 發表於 19-3-13 12:39
我一陣驗血,晏少少會知結果...經過左成個月打針,抽血丶抽卵同放卵咁多個經歷,結果無論係點,我都會欣然 ...

希望你一次bingo !! 加油啊!

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-3-13 13:26
多謝你,講真我之前都會好擔心唔得點算,但驗血日子愈近,發現自己愈唔緊張,因為知道結果已定,就算偷驗都 ...

但當你知自己唔成功果刻,真係會好低落噶,只可以調整心態再來過!

複式洋房

Taylor1222 發表於 19-3-13 13:11
調理身體養下卵,BB好快會搵我地

我一直睇中醫調理身體,Dhea同Q10,仲有葉酸,因為我卵子質量唔好,我宜家試飲埋蒲公英茶,提髙卵子質量,有(emoji)️都係搵周醫生的,一齊開個group,互相打氣吖

首頁

尾頁

跳至