扯損乳線

Nickycola
|
我用The One泵奶氣 之前已經扯到損晒乳頭 不過而家好返 就到扯損左乳缐 健康院教我用另一個mode 冇咁硬但係少左好多好 硬奶嘅時候仲發燒 全身好熱 頭痛
點算有咩方法可以令到佢多番奶水(emoji)(emoji)
cm204783
|
Nickycola 發表於 19-2-12 20:16
我用The One泵奶氣 之前已經扯到損晒乳頭 不過而家好返 就到扯損左乳缐 健康院教我用另一個mode 冇咁硬但係 ...

睇症狀似係塞奶,要勤力d泵or俾bb啜,盡快睇醫生,好易谷到發燒架!
我要做媽媽
|
建議你轉過隻泵奶器喇,你小心乳腺炎亞
Nickycola
|
cm204783 發表於 19-2-12 21:06
睇症狀似係塞奶,要勤力d泵or俾bb啜,盡快睇醫生,好易谷到發燒架!

咁我勤力啲睇下冇好轉先
ChansBB
|
我用The One泵奶氣 之前已經扯到損晒乳頭 不過而家好返 就到扯損左乳缐 健康院教我用另一個mode 冇咁硬但係 ...

損左用人奶勤力搽損左位置

再係泵前俾呀b每邊啜5mins通通先

沖涼時每晚按鬆d塞既部分

再小心飲食

再唔work就真係個bump唔夾你啦

過來人
bchuma
|

多吸奶就會多奶水 飲多點肉湯
Nickycola
|
ChansBB 發表於 19-2-12 23:27
損左用人奶勤力搽損左位置

再係泵前俾呀b每邊啜5mins通通先

thank you (emoji)(emoji)
Nickycola
|
bchuma 發表於 19-2-12 23:29

咁我勤力啲
ChansBB
|
bchuma 發表於 19-2-12 23:29

勁飲炒米茶都好work

再每日黃金時間3-5am瞓醒埋身/泵奶都得
邱優
|
首先你要解決左塞奶既問題先好飲上奶既野,你都未通番就飲上奶野咪只會塞得仲勁。。
Nickycola
|
邱優 發表於 19-2-13 08:40
首先你要解決左塞奶既問題先好飲上奶既野,你都未通番就飲上奶野咪只會塞得仲勁。。
...

知道
moomooo
|

請問你係教咩mode?同有無用免提cup? 因為我都買左,見到你講都有點擔心
Nickycola
|
moomooo 發表於 19-2-13 10:24
請問你係教咩mode?同有無用免提cup? 因為我都買左,見到你講都有點擔心

冇用免提架
係我之前用錯mode 用左最deep個果 所以扯損左(emoji)
邱優
|
Nickycola 發表於 19-2-13 10:09
知道

同埋可能你個奶泵個大細唔岩你個蓮姐,你買之前有無度到?優合我最大都係較L2,較太大會好傷
Nickycola
|
邱優 發表於 19-2-13 10:51
同埋可能你個奶泵個大細唔岩你個蓮姐,你買之前有無度到?優合我最大都係較L2,較太大會好傷
...

cup位感覺上啱啱好
GCHK
|
cm204783 發表於 19-2-12 21:06

同意亞,建議你儘快睇醫生
bchuma
|
Nickycola 發表於 19-2-12 23:30
咁我勤力啲

埋身係最重要嘅
Nickycola
|
bchuma 發表於 19-2-13 22:22
埋身係最重要嘅

我一直都冇埋身餵過
bchuma
|
ChansBB 發表於 19-2-13 00:38
勁飲炒米茶都好work

再每日黃金時間3-5am瞓醒埋身/泵奶都得

我而家細b9個月 ,全母乳,供需平衡,唔多唔少,唔需要泵奶,又唔覺得少奶。有一個切身體會就係飲完肉湯就多奶。炒米茶以前飲過。唔錯
bchuma
|
Nickycola 發表於 19-2-13 22:23
我一直都冇埋身餵過

點解嘅