40週6,要去QE催生

1902BB
|
係咪催生會痛好多架?第一胎咩都唔識。。
有冇人有催生經驗 產程大約會幾耐到??
本身預產期2月9 約左2月15 上午8點入院
asukav6
|
我覺得催生仲好,由零度開始有笑氣同止痛針,都減到4, 5成痛,好過自己係產前房痛到開8度先上產房,冇笑氣
我要做媽媽
|
實際情況要睇你自己,咪諗太多啦,加油
chubama
|
1902BB 發表於 19-2-13 20:35
本身預產期2月9 約左2月1 ...

BB好叻呀!喺媽媽既肚食飽住飽,
出世後好湊d!恭喜你呀!
BB好快出世健康見你哋啦!
1902BB
|
asukav6 發表於 19-2-13 20:47
我覺得催生仲好,由零度開始有笑氣同止痛針,都減到4, 5成痛,好過自己係產前房痛到開8度先上產房,冇笑氣
...

因為聽好多人講 催生係快好多 但痛得勁d⋯⋯
1902BB
|
我要做媽媽 發表於 19-2-13 20:48
實際情況要睇你自己,咪諗太多啦,加油

真係好驚呀⋯已經有幾晚失眠
1902BB
|
chubama 發表於 19-2-13 20:49
BB好叻呀!喺媽媽既肚食飽住飽,
出世後好湊d!恭喜你呀!
BB好快出世健康見你哋啦!

多謝你呀!我都希望可以快d見到BB岀世
asukav6
|
1902BB 發表於 19-2-13 20:56
因為聽好多人講 催生係快好多 但痛得勁d⋯⋯

唔會,快唔快因人而異,產程快痛得勁係事實,但唔關催生事
1902BB
|
asukav6 發表於 19-2-13 20:59
唔會,快唔快因人而異,產程快痛得勁係事實,但唔關催生事

希望我都可以順順利利快d見到BB岀世la

WC620
|

我都係入院催生的 亦係第一胎 早上8點入院 下午12點塞藥 直到零晨1點鐘開始感到痛楚加見紅 到早上7點穿左水 開始越來越痛 差唔多到晏就12點倒 去左候產室 打催生針 等度數開 痛左22小時先出世 不過每人身體都唔同 加油呀媽媽
1902BB
|
WC620 發表於 19-2-13 21:12
我都係入院催生的 亦係第一胎 早上8點入院 下午12點塞藥 直到零晨1點鐘開始感到痛楚加見紅 到早上7點穿左 ...

都好耐下噃22小時 ,你都係QE生?
我要做媽媽
|
1902BB 發表於 19-2-13 20:58
真係好驚呀⋯已經有幾晚失眠

你咪諗太多亞!船到橋頭自然直!
WC620
|
1902BB 發表於 19-2-13 21:20
都好耐下噃22小時 ,你都係QE生?

頭1.2度都仲叫做忍得到 3度開始好痛 不過每人都唔同架 希望你順順利利 唔洗痛咁耐 我係威爾斯
cm204783
|
我第三胎,2月12日預產期,2月15日先返聯合見醫生,未試過催生,真係晚晚都失眠,頭兩胎都係預產期之前一星期出世,擔心15號唔知會叫我幾時入院催生
1902BB
|
cm204783 發表於 19-2-13 23:17
我第三胎,2月12日預產期,2月15日先返聯合見醫生,未試過催生,真係晚晚都失眠,頭兩胎都係預產期之前一星 ...

我都係 過左預產期之後 晚晚都訓得唔好。。
不過你都要加油呀。。好快見到BB岀世架喇
haha748494
|
預祝順順利利,大細平安。
chubama
|

BB媽媽,祝你今日順順利利!
母子平安,BB健健康康!
等你BK報喜
1902BB
|
chubama 發表於 19-2-15 12:21
BB媽媽,祝你今日順順利利!
母子平安,BB健健康康!
等你BK報喜

生左了謝謝。催生左14個鐘頭
痛死我。。BB 有3.91kg
chubama
|
1902BB 發表於 19-2-16 14:25

恭喜!恭喜!
祝BB快高長大!
mrs.suen
|
1902BB 發表於 19-2-16 14:25

好重磅啊,恭喜恭喜!可唔可以分享下催生過程啊?