自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

現在有人氣,就被爆料

仲要係好負面,又欺凌,又偷同學電話....

現在先道歉話賠償,會不會太遲

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~緣~ 發表於 19-2-14 01:39
最憎啲人欺凌人,佢仲要唔係偷一部電話係偷十幾部

其實偷電話這個行為,已經好大問題,真係等同係一個賊。講緊係偷左好多部...係咪現在賠償就了事呢

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 01:43
講真我諗畀佢欺凌嘅同學已經唔想再見呢個人 ,我懷疑係畀佢欺凌過嘅人放風畀傳媒
...

其實係陸續好多人爆料,亦有自稱係舊同學話被佢偷左兩部電話...咁肯定係有人睇唔過眼放風架喇,加上佢剛剛開始又拍戲,星途開始發展。

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 01:47
咁我哋慢慢坐喺度食花生都得啦

而且佢自己都認晒,證明都係真啦

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 01:48
所以一個人要為佢自己嘅行為負上責任

中學時期已經唔係細個人,偷一部,就話一時做錯,貪心。但偷十幾部,就真係好有問題

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 01:55
佢而家根本係畀人篤爆左焗住道歉

其實係架,即刻又拍片又解釋,話叫受害人聯絡佢,接受道歉同賠償...心理陰影可以係一世,人地未必想再見到佢,又唸番d回憶

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 02:03

相由心生真係啱㗎 ,好似菊梓喬咁有唔開心嘅家庭背景個樣都真 ...

火雞姐,咪正正做番自己...

反而丁可欣係做緊個迎合市場,娛圈嘅人。

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 07:07
咁耐唔知仲入唔入到呢

其實偷野真係犯法,盜竊罪,而且佢又認左,受害人係咪可以報警?

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 07:51
其實今次如果警方主動拉咗佢祭旗,我諗以後學校欺凌同盜竊嘅情況會減少
...

真係睇下佢點拆,睇下有無人再爆料

水晶宮

靚豬豬 發表於 19-2-14 08:02

咪係,個個偷完野都話賠償了事,咁要法律法紀黎做咩 ?

況且佢自己都認左,即係真有奇事囉

講緊唔係一次,係好多次

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 08:15
被欺凌嘅人都有阿媽生,傷害嘅唔只係被欺凌嘅人, 仲有被欺凌者嘅屋企人都好傷心
...

其實被欺凌,係可以影響好深遠

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 09:58
有時間留意下嗰啲都好大部分都係頭號fans

頭號打手就真,偷十幾部電話,仲盲撐,真係盲吧

水晶宮

~緣~ 發表於 19-2-14 09:08
我咁痛恨欺凌人嘅人就係因為我個仔喺學校畀人欺凌,以前佢好開朗成日都笑而家唔敢同人講嘢笑容少咗 而且老 ...

我明白。作為家長,知道自己小孩被欺凌,係會好難受,更何況係小朋友,真係會好打擊自信心,同對別人嘅信任

首頁

尾頁

跳至