奀星,歌手丁可欣畀人篤爆中學欺凌人同偷電話

SabrinaR
|
~緣~ 發表於 19-2-14 01:53
最慘仲有好多人盲撐佢, 話十幾年,中學好小事

唔係掛,做賊都小事?
~緣~
|
小豬澄 發表於 19-2-14 08:05
不嬲都唔中意聽佢講野

得閒去youtube睇下佢啲片相信你會睇到嘩嘩聲
~緣~
|
SabrinaR 發表於 19-2-14 08:09
唔係掛,做賊都小事?

仲講到呢啲事好平常,根本學校就唔應該有學校欺凌同埋盜竊事件, 所以話人以群分撐佢嘅人都係同一個磁場所以先溝通到
小豬澄
|
~緣~ 發表於 19-2-14 08:10
得閒去youtube睇下佢啲片相信你會睇到嘩嘩聲

佢係嘈到死
alicialee1210
|
唔知咩人,但欺凌是最討厭的人
calvin1230hk
|
有因必有果!
~緣~
|
alicialee1210 發表於 19-2-14 08:13
唔知咩人,但欺凌是最討厭的人

被欺凌嘅人都有阿媽生,傷害嘅唔只係被欺凌嘅人, 仲有被欺凌者嘅屋企人都好傷心
~緣~
|
calvin1230hk 發表於 19-2-14 08:14
有因必有果!

而家咪自食其果
吉野
|
唔係咁鐘意拍埋d pat pat 舞,一d美感都冇
calvin1230hk
|
~緣~ 發表於 19-2-14 08:15
而家咪自食其果

~緣~
|
吉野 發表於 19-2-14 08:19
唔係咁鐘意拍埋d pat pat 舞,一d美感都冇

最勁未做埋啲出位嘢~舉中指, 講粗口鬧人
Ksiu66666
|
本來覺得佢都幾有趣,火雞姐又幾好笑。

宜家印象真係大打折扣。真係因果循環做錯事終需有日要還。
choc_choc
|
奉勸發明星夢嘅人,入娛樂圈之前,最好漂白咗自己歴史先。
ka媽
|
所謂肯賠償,其實佢都未明白當時傷害別人的財產,也係令到失物者精神上受深切傷害,我女試過話有同學唔見咗電話,被家人鬧到好慘,而且被罰用返自己儲蓄買另一電話,之後與家人關係也愈來愈差…也有另一同學因失電話怕家人鬧,在街上遊蕩至深夜才回家,嚇到家人找遍學校老師同學問佢行蹤。
呢個奀星敢偷得電話,其他欺凌同學的事估計也做唔少,事隔多年,被辱同學爆料,即係果D事對人的傷害仍耿耿於懷,唔通認咗"有家庭問題、肯賠"就輕輕可帶過?
唔好再出現敎壞人啦
寶褓保補    發表於 19-2-14 13:57
Angelice-BeBe
|
靚豬豬 發表於 19-2-14 08:02

咪係,個個偷完野都話賠償了事,咁要法律法紀黎做咩 ?

況且佢自己都認左,即係真有奇事囉

講緊唔係一次,係好多次
~緣~
|
Ksiu66666 發表於 19-2-14 08:37
本來覺得佢都幾有趣,火雞姐又幾好笑。

宜家印象真係大打折扣。真係因果循環做錯事終需有日要還。 ...

~緣~
|
ka媽 發表於 19-2-14 09:00
所謂肯賠償,其實佢都未明白當時傷害別人的財產,也係令到失物者精神上受深切傷害,我女試過話有同學唔見咗 ...

之前都好多人講過喺學校被欺凌嘅人好多都患上抑鬱症日後甚至返唔到工 留喺屋企唔敢見人
Angelice-BeBe
|
~緣~ 發表於 19-2-14 08:15
被欺凌嘅人都有阿媽生,傷害嘅唔只係被欺凌嘅人, 仲有被欺凌者嘅屋企人都好傷心
...

其實被欺凌,係可以影響好深遠
Ryanma
|
去差館自首喇!
~緣~
|
Angelice-BeBe 發表於 19-2-14 09:06
其實被欺凌,係可以影響好深遠

我咁痛恨欺凌人嘅人就係因為我個仔喺學校畀人欺凌,以前佢好開朗成日都笑而家唔敢同人講嘢笑容少咗 而且老師仲叫佢唔好再投訴, 令到佢 連對老師份信任都冇埋,佢而家只會同我傾心事好少同其他人傾計